Noul ambasador al Greciei, in vizita la Patriarhie

În ziua de 27 mai 2013, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Grigorios Vassiloconstandakis, noul ambasador al Greciei în România.

Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a reliefat relaţiile tradiţionale de prietenie dintre cele două Biserici şi popoare ortodoxe. În acest sens, domnul ambasador a exprimat disponibilitatea pentru susţinerea cooperării dintre cele două Biserici Ortodoxe şi popoare ortodoxe, inclusiv în cadrul Uniunii Europene.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat la rândul său relaţiile de frăţietate dintre Biserica Ortodoxă Română şi Biserica Ortodoxă a Greciei, care s-au intensificat foarte mult în ultimii 20 de ani prin vizite bilaterale, participări la evenimente bisericeşti în România şi Grecia, schimburi de studenţi, pelerinaje etc.

În acest context, Patriarhul României a menţionat participarea în urmă cu câteva zile a Înaltpreasfinţitului Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului, la manifestările organizate de Patriarhia Română cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale (20-24 mai 2013).

În timpul întrevederii a mai fost subliniat rolul important pe care Biserica Ortodoxă a Greciei şi Biserica Ortodox Română îl au în susţinerea speranţei şi cultivarea solidarităţii sociale pentru depăşirea efectelor crizei economice prelungite care afectează majoritatea cetăţenilor din cele două ţări.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE [https://www.basilica.ro]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.