Irlanda pro-avort: Arhiepiscopul de Boston respinge invitatia Primului Ministru

În semn de protest fata de planurie guvernului irlandez de a permite avorturile în anumite condiții, Arhiepiscopul catolic de Boston a refuzat sa participe la un eveniment anual, la Boston College, unde primul ministru irlandez il invitase.

Cardinalul Sean O’Malley, Arhiepiscop catolic de Boston, a explicat refuzul sau, spunând ca Primul Ministru, Enda Kenny, a “promovat agresiv legislația avortului”.

Oficialul de top irlandez a venit la Boston pentru a primi o diplomă de onoare și pentru a tine un discurs in cadrul unui eveniment anual organizat de o universitate catolică din Boston College, unde Arhiepiscopul de Boston acordă, în mod tradițional, binecuvântarea sa.

Un grup de protestatari, care l-a susținut pe Arhiepiscop, a organizat o demonstrație pe locul ceremoniei și a făcut apel la colegiu pentru a-si menține valorile sale anti-avort.

Irlanda detine una dintre legislațiile cele mai severe la adresa avortului, din Europa, dar în urma incidentului de anul trecut, când o femeie in varsta de 31 de ani, Savita Halappanavar, o indianca din Irlanda, a murit dupa ce medicii i-au refuzat solicitarea de renuntare la sarcina, Parlamentul Irlandez a fost de acord să-și revizuiască legile anti-avort din țară.

Acum, un proiect de lege este dezbatut de membrii Parlamentului Irlandez, care sa permita avortul, în cazul în care există un risc real pentru viața mamei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.