publicat în: Arhivă

Irlanda pro-avort: Arhiepiscopul de Boston respinge invitatia Primului Ministru

În semn de protest fata de planurie guvernului irlandez de a permite avorturile în anumite condiții, Arhiepiscopul catolic de Boston a refuzat sa participe la un eveniment anual, la Boston College, unde primul ministru irlandez il invitase.

Cardinalul Sean O’Malley, Arhiepiscop catolic de Boston, a explicat refuzul sau, spunând ca Primul Ministru, Enda Kenny, a “promovat agresiv legislația avortului”.

Oficialul de top irlandez a venit la Boston pentru a primi o diplomă de onoare și pentru a tine un discurs in cadrul unui eveniment anual organizat de o universitate catolică din Boston College, unde Arhiepiscopul de Boston acordă, în mod tradițional, binecuvântarea sa.

Un grup de protestatari, care l-a susținut pe Arhiepiscop, a organizat o demonstrație pe locul ceremoniei și a făcut apel la colegiu pentru a-si menține valorile sale anti-avort.

Irlanda detine una dintre legislațiile cele mai severe la adresa avortului, din Europa, dar în urma incidentului de anul trecut, când o femeie in varsta de 31 de ani, Savita Halappanavar, o indianca din Irlanda, a murit dupa ce medicii i-au refuzat solicitarea de renuntare la sarcina, Parlamentul Irlandez a fost de acord să-și revizuiască legile anti-avort din țară.

Acum, un proiect de lege este dezbatut de membrii Parlamentului Irlandez, care sa permita avortul, în cazul în care există un risc real pentru viața mamei.