Belgrad, 17 decembrie 2008 – a început procesul a patru sârbi musulmani suspectaţi de “terorism”

Procesul a patru sârbi musulmani suspectaţi de pregătirea unor “acte teroriste”, doi judecaţi in absenţă, a început miercuri la Belgrad, a raportat agentia Beta.

Cele patru persoane – trei fiind din regiunea Sandzak (sudul Serbiei), unde populaţia este predominant musulmană, şi unul din Kosovska Mitrovica (nordul provinciei Kosovo), apartin mişcării Wahhabi, a declarat agenţia.

Cei doi acuzaţi, apăruţi în faţa Curţii, sunt Adis Muric, 21 de ani şi Enes Mujanovic, 19 de ani.

Cele două persoane judecate în absenţă, Nedzad Bulic, 31 de ani, şi Bajram Aslani, 28 de ani, au dispărut, conform agenţiei Beta. Agentia nu dă mai multe detalii.

Conform actului de acuzare, cei patru bărbaţi au fabricat dispozitive explozive, cu scopul de a comite atacuri contra poliţiştilor la meciurile de fotbal din Novi Pazar, regiunea Sandzak”, a mai precizat Beta.

Activi în perioada mai-septembrie 2007, au încercat de asemenea să stabilească legături cu organizaţii islamiste din Bosnia, Macedonia, Albania, Georgia şi Siria, conform actelor de acuzare.

Un alt proces împotriva a cinci persoane, tot din mişcarea Wahhabi, acuzate de întreprinderea unor acţiuni criminale, terorism şi deţinere ilegală de arme şi dispozitive explozive, care a fost deschis la începutul lunii ianuarie la Belgrad, este încă în curs de desfăşurare.

Wahhabii sunt partizani ai doctrinei islamiste rigoriste care pune accentul pe practicarea unui islam pur.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.