Doua biserici din Egipt, atacate de musulmani

Escaladarea atacurilor musulmane asupra bisericilor creștine din Egipt continuă, fără încetare.

In ultimele zile, două atacuri au avut loc: unul în Alexandria și altul în Menbal, în Egiptul de Sus, ambele determinate de „hărțuirea unor femei musulmane”.

Biserica Sfanta Maria, din cartierul Dakhela, aflat in vestul Alexandriei, a fost atacata cu cocktail-uri Molotov și cărămizi, usile fiind sparte si, de asemenea, mai multe vitralii. Un copt a fost ucis și mai mulți au fost răniți.

In alta zi, în satul Menbal, din districtul Matay, aflat la nord de provincia Minya, mai multi musulmani au luat cu asalt biserica din sat – Tadros el-Mashreki – și au agresat o persoană, în interiorul acesteia. Ei au aruncat cu pietre și au spart totul în interiorul bisericii, inclusiv ușile și ferestrele.

Acestia au mers, apoi, pe străzi, au jefuit și distrus toate magazinele si farmaciile detinute de copti și au incendiat mai multe mașini. Copții au fost, de asemenea, amenințati ca vor fi scosi din sat. Potrivit martorilor, orice copt intalnit de mulțime pe stradă a fost bătut.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.