Ortodoxie printre mayasii din Guatemala. Infiintarea primului seminar ortodox

Părintele David și Matuska Rozanne Rucker (foto, alaturi de Mitropolitul Tihon al OCA – Biserica Ortodoxa a Americii) sunt specialisti implicati de mai multi ani in cadrul Centrului Misionar Creștin Ortodox (OCMC), care are misionari în întreaga lume, fiind monitorizat de Adunarea Episcopilor.

Intrucat Guatemala a cunoscut o creștere explozivă a Creștinismului Ortodox in ultimul timp, printre miile de mayași indigeni, conform Centrului, cei doi urmeaza sa mearga acolo pentru a locui, a instrui cateheți și clerici și pentru a ajuta la infiintarea primului seminar ortodox.

Misionarii OCMC trebuie sa se ocupe singuri si de strângerea de fonduri, pentru a-si putea desfasura activitatea. Pana in prezent, cei doi au slujit in Capela Sfantul Serghie din Syosset, New York, SUA.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.