Impunerea intolerantei religioase in Siria. Crestinii, in tarile arabe si africane

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii s-a declarat îngrijorat de violența, în creștere, indreptata împotriva creștinilor în țările africane și arabe.

“Violența s-a extins, în continuare, împotriva creștinilor din Nigeria, Somalia, Sudan și din alte țări, iar presiunea radicalilor asupra minorității creștine a crescut în Egipt și Libia, creștinii fiind nevoiti să își părăsească locuințele și sa-si abandoneze propria țara”, a spus Patriarhul Kirill, in cadrul unei receptii, la Ministerul Rus de Externe.

Cea mai grava situatie se regaseste in Siria, a mai spus el. “Gruparile radicale, folosind teroarea in lupta, in drumul lor spre putere, încercand să impună spiritul intoleranței religioase asupra poporului sirian”, a mai declarat acesta.

Patriarhul rus a mai spus că situația nu trebuie să fie privita cu indiferență si și-a exprimat speranța că o conferință internațională privind Siria va avea loc pe marginea acestor probleme”, care sa fie prezentate în mod corespunzător comunitatii internationale”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.