Vatican: peste 100.000 de crestini ucisi anual din cauza credintei

Șeful diplomației Vaticanului la sediul ONU din Geneva a informat Consiliul ONU pentru Drepturile Omului ca peste 100.000 de creștini sunt uciși în fiecare an din cauza credinței lor.

“Încălcările grave ale dreptului la libertatea de religie, în general, și recentele discriminări continue și atacuri sistematice provocate unor comunități creștine, în special, intereseaza puternic Vaticanul și multe guverne democratice a căror populație cuprinde diferite tradiții religioase și culturale”, a spus Arhiepiscopul Silvano Tomasi.

“Cercetari credibile au ajuns la concluzia șocantă că mai mult de 100.000 de creștini sunt uciși violent din cauza credinței proprii, în fiecare an”, a continuat el. “Alti creștini și alti credincioși sunt supusi expulzarii, distrugerii lacasurilor lor de cult, violurilor si răpirii liderilor lor”.

“Majoritatea acestor acte au fost comise în unele părți ale Orientului Mijlociu, Africii și Asiei, rod al bigotismului, intoleranței, terorismului si al unor legi de excludere”, a adăugat Arhiepiscopul Tomasi.

“În plus, în unele țări occidentale, în care prezenta istorica creștină a fost parte integrantă a societății, reiese tendința de marginalizare a Creștinismului în viața publică, ignorand contribuțiile istorice și sociale și chiar limitand capacitatea comunităților religioase de a efectua servicii sociale caritabile”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.