Germania returneaza antichitatile grecesti furate

În luna iunie, antichitățile grecești furate, care se afla în Germania, vor fi inapoiate Greciei. Aproximativ 8.000 de bucăți de vase datând din neolitic au fost exportate ilegal în Germania, de un grup de arheologi străini, sub îndrumarea lui Alfred Rosenberg, ideologul șef al lui Hitler, după ce o excavare ilegala fusese efectuata într-o regiune de lângă orașul grec Velestino, în anul 1941.

Aceste vase antice vor fi returnate Greciei, de către Muzeul Pfahlbaumeseum din Republica Federala Germania, care a asigurat intenția de returnare a antichitatilor, printr-un document trimis Ministrului grec adjunct al Culturii, Kostas Tzavaras, care a fost transmis Parlamentului Grec.

Ministerul Elen al Culturii cooperează cu Ministerul Afacerilor Externe in promovarea unei rețele de cooperare cu mai multe țări, prin semnarea unor acorduri bilaterale în scopul protejarii bunurilor culturale și prevenirii traficului acestora. Grecia a semnat deja protocoale de cooperare cu Elveția, China, SUA și, mai recent, cu Turcia, în timp ce negocierile cu alte țări sunt înca in curs de desfășurare.

Din 2009 până în 2012, 278 de bunuri culturale de origine greacă, care fusesera exportate ilegal din Grecia, au fost repatriate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.