Femen: Alte trei activiste topless, europene, arestate in Tunisia

Trei femei tinere din Europa au fost arestate ieri, in cursul unei manifestari topless a grupului de protest Femen, după ce s-au dezbracat in fața tribunalului central din Tunis, în semn de sprijinire a altei activiste tunisiene (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Stand in picioare în fața tribunalului principal, femeile, doua frantuzoaice si o germanca, au strigat: “Amina eliberata”, în sprijinul unei tinere tunisiene reținuta în timpul unui alt protest împotriva islamiștilor extremiști, al carei proces are loc astazi.

“Aceasta este prima acțiune pe care am avut-o in lumea arabă… Am pregătit această echipă internațională in Paris și a fost trimisa ieri (marți) in Tunis”, a declarat lidera Femen în Paris, Inna Shevchenko, pentru AFP.

Indecența, în Tunisia, se pedepsește cu șase luni de închisoare.

In varsta de 18 ani, tunisianca Amina Tyler a fost arestata în orașul Kairouan, pe 19 mai (vezi ARHIVA), in ziua in care miscarea salafista Ansar al-Sharia planificase organizarea unui congres ilegal acolo, după ce a scris pe un perete al unui cimitir cuvântul “Femen”.

Ea se confruntă cu o pedeapsa de șase luni de închisoare, la care se adauga o pedeapsa de pana la doi ani pentru profanarea cimitirului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.