Patriarhul Romaniei prezent la Anul cetateniei europene 2013

Patriarhul României a participat ieri, la Bruxelles, la întâlnirea anuală a liderilor religioși din Europa cu preşedinţii Comisiei, Consiliului și Parlamentului European, precum și cu alți înalți funcționari ai UE. Discuțiile s-au axat asupra conceptului de cetățenie europeană, la 20 de ani de la introducerea acestuia, prin Tratatul de la Maastricht.

Întâlnirea a avut loc la sediul Comisiei Europene, în contextul Anului European al Cetățeniei Europene, sub motto-ul: “Punând cetățenii în inima Europei în vremuri de criză”.

Conform unui comunicat al Patriarhiei Romane, Patriarhul României a fost însoțit la această întâlnire de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal pentru relaţiile Patriarhiei Române cu instituţiile creştine internaţionale şi cu instituţiile europene, și de către Pr. Sorin Șelaru, Directorul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române pe lângă instituțiile europene.

Între participanți s-au numărat și PF Leo al Kareliei, întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Finlandei, ÎPS Emanuel al Franței, reprezentantul Patriarhiei Ecumenice pe lângă UE și președinte al Conferinței Bisericilor Europene, ÎPS Ieremia, Arhiepiscop ortodox de Wrocław și Szczecin și Președinte al Consiliului Ecumenic al Poloniei.

În cursul după amiezii, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel s-a întâlnit cu Dl Laslo Andor, Comisar European pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale şi incluziune, cu Dl Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură şi dezvoltare rurală, dar şi cu Dna Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educație, cultură, multilingvism și tineret.

Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române va reveni în ţară în cursul zilei de astazi, mai informeaza Patriarhia [https://www.patriarhia.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.