Afacerile Bisericii prospera. Hrisostom inchiriaza terenuri si asigura locuri de munca

Planurile construirii unui hotel în Paphos, pe terenul bisericii, crearea unui parc fotovoltaic in apropiere de Nicosia și construirea unei școli private de limbă engleză în Makedonitissa sunt toate initiative de ultima ora, care il implica pe Arhiepiscopul Chrysostomos al II-lea.

Intr-un interviu recent, primatul Ciprului a prezentat un consorțiu de oameni de afaceri ruși care a fost de acord să cumpere o parcelă de teren la malul mării, în Paphos, pentru a construi un hotel, care va costa in jur de 70 de milioane €.

“De cand m-au contactat, investitorii au si început pregătirile pentru proiect și am vorbit cu ministrul de interne astfel încât departamentul de urbanism să acorde permisiunea în termen de o lună, constructia putand demara în timpul sezonului de iarna”, a adăugat el.

Biserica va primi 1,5 milioane € chirie anuală din proiectul Hotelului Paphos.

O alta parcelă de teren din Makedonitissa va fi, de asemenea, oferita pentru construirea unei școli de limba engleză, privata, din care Biserica va primi aproape de 300.000 € pe an, conform Arhiepiscopului.

El a mai adaugat, in plus, ca crearea unui parc fotovoltaic la marginea Nicosiei va aduce, de asemenea, o valoare de 800.000 € chirie, Bisericii.

“Biserica va primi chirie pentru aceste proiecte, dar scopul nostru principal este ca oamenii să fie angajati, astfel încât să poată avea bani să traiască, ajutand astfel si economia”, a spus el. “Scopul nostru este sa oferim de lucru oamenilor”, a adaugat el.

Arhiepiscopul a declarat pentru postul de radio de stat ca mai speră, totodata, să obțină un împrumut destinat restaurarii tuturor clădirilor istorice din centrul vechi al orașului Nicosia și spera intr-o investiție considerabilă în districtul Famagusta, desi nu a dezvăluit exact ce planuri implica asta.

“I-am transmis Președintelui că controlul asupra capitalului trebuie să fie eliminat din bănci, astfel încât să putem continua cu investițiile de stat”, a incheiat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.