Episcop important demis pentru ca a abuzat de fondurile Bisericii

Sfânta Adunare a Episcopilor, cel mai înalt organ al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC), i-a retras in aceste zile Episcopului Constantin (Djokic) atribuțiile sale de funcționare in cadrul Episcopiei Europei Centrale.

“Episcopul Constantin al Europei Centrale a fost inlaturat definitiv din funcția pe care o indeplinea in Episcopia Europei Centrale și ramane la dispozitia Sfintei Adunari a Episcopilor”, conform purtatorului de cuvant al SPC, episcopul Irineu de Backa, care a facut declaratia, pentru reporteri, la Patriarhie.

După o analiză detaliată, membrii Adunării au luat aceasta decizie unanimă, a mai asigurat acesta.

Potrivit presei din Belgrad, Episcopul Konstantin, care este responsabil cu afacerile CSP în Germania, Austria și Elveția, a fost demis pentru ca ar fi abuzat de fondurile Bisericii, în ceea ce reprezinta una dintre cele mai mari eparhii europene a SPC.

Sesiunea de primăvară a Adunării Episcopilor SPC a început în 21 mai, la Belgrad, și dureaza cel puțin două săptămâni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.