Apel la demonstraţie, după descoperirea unei zvastici pe o cladire evreiască

Uniunea evreilor pentru rezistenţă (UJRE), MRAP şi Crif au făcut apel pentru a demonstra “împotriva reînvierii antisemitismului şi nazismului”, după descoperirea unui zvastici trasate pe usa UJRE din Paris.

Simbolul nazist a fost descoperit joi seara de secretarul asociaţiei, pe 14 Rue De Paradis în sectorul 10. Asociaţia a depus imediat o plangere pentru “degradare voluntară cu carcater nazist”.

UJRE apeleaza la toti cei ce sunt nemultumiti de “confruntarea cu renaşterea nazismului, antisemitismului şi a tuturor formelor de rasism”, să se întâlnească într-o şedinţă ce va avea loc marţi, la orele 18:00, in fata UJRE.

Mişcarea împotriva Rasismului şi pentru prietenie între popoare (MRAP) a aderat la acest apel, de condamnare a actelor rasiste orientate şi repetitive, cerând guvernului o mai mare mobilizare, responsabilă, pentru a avea si rezultate.”

Crif, “condamnă acest act josnic (…) care nu este întâmplător: este împotriva rezistenţei evreieşti la Holocaustul nazist, care se vrea a fi terfelită”, a declarat reprezentantul Consiliului Instituţiilor evreieşti din Franţa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.