22.12.2008: Ceremonial militar religios pentru comemorarea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989

În aceste zile, la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate Eroilor din Decembrie 1989, ierarhi, preoţi şi diaconi înalţă rugăciuni de pomenire a celor care şi-au dat viaţa pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român.

Astăzi, 22 decembrie, de la ora 12.00, în Piaţa “Alexandru Ioan Cuza” din Craiova s-a desfăşurat un ceremonial militar religios prilejuit de împlinirea a 19 ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. În cadrul ceremonialului IPS dr Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei a oficiat o slujbă de Parastas, urmată de alocuţiuni şi depuneri de coroane şi jerbe de flori în memoria eroilor martiri ai Revoluţiei.

Asa cum de altfel este cunoscut, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca în toate bisericile şi mânăstirile ortodoxe din ţară şi din străinătate, în cadrul Sfintei Liturghii, să fie pomeniţi: “eroii, ostaşii şi luptătorii români, din toate timpurile şi din toate locurile, căzuţi pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.