Publicat pe 23.09.2008

Stiri Lacasuri Ortodoxe – 23 septembrie 2008 – Noutati

 

>> Ce trebuie dar să-i vorbească ei mirele? Cu multă dragoste să-i spună: “Eu, copilă, te-am luat tovarăşă de viaţă şi te-am adus ca să-mi fii părtaşă în treburile cele mai de cinste şi mai de nevoie, anume facerea de copii şi purtarea de grijă a casei. Ce te rog dar pe tine?” – Dar, înainte de a întreba aceasta, vorbeşte-i de dragoste, căci nimic nu ajută atâta pentru a convinge pe ascultător ca să primească cele spuse decât ştiind că i se vorbeşte cu multă dragoste. Cum îi va arăta însă dragostea? Dacă îi va spune: “Am avut putinţa să mă căsătoresc şi cu altele şi mai bogate şi de neam mai strălucit, totuşi nu le-am ales pe acelea ci pe tine, am îndrăgit caracterul tău, blândeţea ta, înţelepciunea ta”. Sf. Ioan Gura de Aur

 

Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

 

Zamislirea Sfântului Slavitului Înaintemergatorului si Botezatorului prooroc Ioan. Sfintii Mucenici Andrei si Ioan, Petru si Antonie.

 

Sfânta Muceniţă Raida fecioara.

 

Cuvioasele femei surori Xantipi si Polixeni.

 

Sfântul Nou Mucenic Nicolae Pantopolitul.

 

Sfântul Nou Mucenic Ioan din Konitsa.

 

SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

 

Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă

 

Povestesc unii pentru avva Agathon, ca a facut vreme multa zidind o chilie impreuna cu ucenicii lui si dupa ce au sfarsit ei chilia, au venit apoi sa sada in ea. Si a vazut batranul in saptamana dintai lucrul ce nu-i folosea si a zis ucenicilor sai : sculali-va, sa mergem de aici. Iar ei s-au tulburat, zicand : daca avea socoteala de a ne muta, pentru ce am facut atata osteneala zidind chilia ? Si smintindu-se oamenii asupra noastra, iarasi or sa zica : iata, iarasi s-au mutat nestatornicii. Si vazandu-i pe ei imputinati cu sufletul, le-a zis lor: desi se vor sminti vreunii, insa iarasi se vor zidi altii, zicand : fericiti sunt unii ca acestia, ca pentru Dumnezeu s-au mutat si toate le-au defaimat. Insa cel ce voieste sa vina, sa vina, caci eu ma mut. Si s-au aruncat ei pe sine la pamant, rugandu-se pana cand vor fi iertati sa calatoreasca impreuna cu dansul (Patericul Egiptean – rubrica de Tryanna)

 

Chiar dacă numărul de practicieni este într-o scadere neta în Franţa, căutarea sensului vietii si credinta catolica rămân valabile inca, pentru mai mult de jumătate dintre francezi.

 

“Eu ii invidiez pe oamenii care cred în Dumnezeu. Mi se pare că aceasta le face viaţa mai uşoară iar suferinta este mai usor de suportat.”, scrie Catherine. În Hexagon, 55% dintre francezi sunt credinciosi şi se autodenumesc catolici, conform celui mai recent sondaj de opinie Ifop. Dintre acestia, doar 16% se declara practicanti. Şi aproape doi, din trei francezi, (64%) se declara “aproape” de catolicism, ca singura religie care acoperă întreg teritoriul, conform unui sondaj publicat de săptămânalul La Vie. Acest studiu, evidenţiază o scădere marcantă în această comunitate de credinciosi, care pierde 10 puncte, comparativ cu anul 1987.

 

Benedict al XVI-lea a sperat că, prin vizita pe teren francez, va avea loc o revitalizare a vocaţiei religioase într-o ţară “de-creştinată”? S-ar putea să aibă şansa să mobilizeze tinerii, graţie unei mişcari lansate de către Papa Ioan Paul II. În rândurile tinerilor care au aderat în masă la mişcarea JMJ (Ziua Mondială a Tineretului), există doar (52%) catolici şi 34% fără religie. Pentru ei, religia este în primul rând, o alegere personală (60%) mai degrabă, decât o moştenire de familie.

 

 

@KSLCatalin

 

 

Procesiune cu moaştele Sfântului Siluan Athonitul, la Schitul Darvari din Bucureşti

 

 La Schitul Darvari din Bucureşti se va organiza mâine seară, 23 septembrie, o procesiune cu moaştele Sfântului Siluan Athonitul. Prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 24 septembrie, Sfântul Siluan Athonitul s-a născut în anul 1866 în Rusia şi a intrat în monahism la vârsta de 27 de ani, nevoindu-se ani de zile la Muntele Athos.

 

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Siluan Athonitul, la Biserica Rusă ,,Sfântul Nicolae” din Bucureşti se va săvârşi Sfânta Liturghie şi o slujbă de priveghere, la miezul nopţii, marţi seara spre miercuri.

 

Autorul a importante scrieri duhovniceşti, Sfântul Siluan Athonitul a trecut la cele veşnice la 24 septembrie 1938.

 

Panorama credinţei în Franţa

 

– Catolicismul este majoritar. În 2006, 65% din persoane s-au declarat catolici sau adepti ai acestei religii. Există în Franţa, 45.000 constructii catolice. – Islamul este cea de-a doua religie din Franţa şi exista într-o varietate de expresii. Se estimează că există un total de aproximativ 5 milioane de persoane, originare din ţări islamice (sau 6% din populaţie). – Protestantismul reprezintă 2% din populaţie sau 1.2 milioane de persoane, inclusiv 350.000 evanghelisti şi penticostali. – Crestinii Ortodocsi reprezintă circa 750.000 de oameni, inclusiv Biserica armeană apostolică şi diferite Biserici din Est. – Iudei: 600.000 de oameni.

 

– Budistii sunt estimaţi la 400.000. – Mişcările religioase atipice cunosc o adevarată vitalitate, precum Martorii lui Iehova, care sunt 140.000. – În Franţa, în fiecare an există convertiri la islamism 30.000, 12.500 la catolicism, protestantism 500, 300 iudaism.

 

Sursa: Raportul Machelon al Federatiei Protestante din Franţa.

 

 

@KSLCatalin

 

Jacqueline Catalonia (), un membru al Grupului: societati, religii, secularism

 

France – Soir: Cine sunt credincioşi de azi? Jacqueline CATALUNIA: Mulţi credincioşi, fără sa fie fundamentalisti sau tradiţionalisti, pot fi considerate “convinsi”. Ei participa la Liturghie regulat, unii chiar in fiecare duminica, si fac si mai multi copii mai tarziu. Au urmat mai mult sau mai puţin preceptele emise de către Papa Ioan Paul al II-lea. Multi sunt din generaţia JMJ (Ziua Mondială a Tineretului). Pe de o parte, găsim aceasta categorie cu “încredere” mare, care reprezintă aproximativ 7% din credincioşi, dar, pe de altă parte găsim credincioşi care au credinţă, dar nu respecta si nu participa la ritualurile religioase.

 

Putem vorbi despre o retragere a identitatii de tip catolic “convins”?

 

Într-adevăr, există acum o retragere a identitatii, pentru că oamenii au nevoie de “vizibilitate”. Ma gandesc la exemplul preotilor care, tineri fiind, purtau gulerul roman. Cei care nu il mai purtau sunt, curios, chiar preotii mai in varsta. Tinerii trebuie să arate ca identitatea lor este creştina, pentru o evanghelizare adevărată, precum tinerii evrei, care poarta kippa sau tinerele femei musulmane care poartă voal. Există o tendinţă generală ca aceştia sa-şi revendice identitatea. E paradoxal. Pe de o parte, există o revendicare a identităţii, pe de altă parte, o diversificare a practicii. Mulţi creştini vin sa mediteze in temple si multi budisti merg pe drumul St Jacques de Compostela …

 

Putem vorbi acum de o criză a credinţei? Se poate vorbi de o criză a credinţei, dar ar trebui să vorbim, mai exact, de o criza a practicilor religioase. Tinerii pot fi credincioşi, dar nu participa la viata bisericii lor decât la căsătorie sau la botezul copiilor lor. Pot fi foarte credinciosi dar non-practicanti. Astazi, aproximativ 50% dintre francezi sunt catolici. Nu sunt douazeci de ani de cand acestia reprezentau 65 la 70%. Numărul credincioşilor a scăzut în mod semnificativ.

 

Care sunt alternativele la convingerile religioase? Astăzi suntem dusi la psihiatru, ieri am fost la confesional! Dar un lucru este sigur, cautarea sensului vietii ramane perfect valabila. Astăzi, copiii nu au credinţa ca mostenire de la parintii lor, deoarece mai puţini oameni merg la biserica. În acelaşi timp, există un interes reînnoit faţă de pelerinaje, mulţi tineri mergând spre manastiri. În sec XXI, oamenii au nevoie să privească dincolo de activitatea lor zilnică şi dincolo de societatea de consum.

 

Cum este perceput Papa Benedict XVI?

 

Papa Ioan Paul al II-lea a avut un real succes si o reala atractie la nivelul credinciosilor. Benedict al XVI-lea este în continuare indéfinit, este un mare intelectual, un mare teolog, dar el a relansat messa in latină, cu scopul de a repara imaginea fundamentalistilor si astfel sa evite o noua schisma. Această iniţiativă a atras atentia asupra crestinilor şi traditionalistilor si a creat un amalgam, pentru că nu cred că este foarte tradiţionalist.

 

Ce reprezintă venirea Papei pentru credinciosi? Vizita Papei va crea un efect de zoom, atragând mulţimea. Dar asta nu înseamnă neapărat o renaştere a credinţei în Franţa. Nu sunt sigură că acest eveniment va aduce în biserici mii de credinciosi.

 

() Autor al unei teze intitulate “Familie, valori si traditie”.

 

 

@KSLCatalin

 

Comunitatea română ortodoxă de pe Coasta de Azur

 

 

Pr. Radu Totolecan si-a prezentat parohia şi comunitatea la FCR Coasta de Azur (96.6 FM şi la Nisa Cannes, 96.8 FM), joi, 11 septembrie 2008.

 

Producţie: P. Totolecan Radu (Parohia română ortodoxă – Notre-Dame-du Vallon DES FLEURS – 164 Avenue Henri Dunant – Nice Nord. Autobuz 23) şi P. Michel Philippenko (Parohia Ortodoxa rusă Sfântul Nicolae de Nisa).

 

 

@KSLCatalin

 

Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande beneficiază de un nou lăcaş de cult

 

 Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande a finalizat, în această lună, demersurile de achiziţionare a unei noi proprietăţi în oraşul Christchurch din Noua Zeelandă. Proprietatea a fost cumpărată de Patriarhia Română, cu sprijinul financiar al Guvernului României, de la Arhiepiscopia Anglicană şi cuprinde o biserică monument istoric, un centru cultural-pastoral, casa episcopală, biblioteca şi un paraclis.

 

În perioada următoare, noua proprietate românescă din Noua Zeelandă va intra într-un amplu proces de restaurare, cu sprijinul comunităţii ortodoxe româneşti din oraş, în vederea începerii săvârşirii Sfintei Liturghii în lăcaşul de cult din Christchurch . De asemenea, se va amenaja o şcoală duminicală pentru copii şi tineri, unde se va preda religia ortodoxă şi limba română.

 

Tot în această lună, în Australia au fost înfiinţate trei noi parohii ortodoxe româneşti, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Mihail, Episcopul Australiei şi Noii Zeelande:

 

1. Parohia Ortodoxă Română ‘Sfântul Apostol Toma’ la Dandenong, statul Victoria. Cu Decizia episcopală nr. 24/2008 a fost numit la cerere, prin transfer, P.C. Preot Marian Dincă.

 

2. Parohia Ortodoxă Română ‘Sfânta Filoteea de la Argeş’ la Bayswater, statul Victoria. Teologul Marian Claudiu Moruţan a fost numit în postul vacant de preot paroh, prin Decizia episcopală nr. 20/2008.

 

3. Parohia Ortodoxă Română ‘Schimbarea la faţă a Domnului’ din Geelong, statul Victoria. În postul vacant de preot paroh a fost numit diaconul Petrişor Pohrib, cu Decizia episcopală nr. 25/2008.

 

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande

 

Turcia: Restaurarea unei biserici ortodoxe bulgare

 

 

Duminică 14 septembrie, primul-ministru bulgar, Serge Stanişev, a inaugurat Biserica Ortodoxa Bulgară a Sfintilor Constantin si Elena din orasul Edirne (Adrianopol sau Odrin) Turcia. Biserica, construita in 1869 a ars acum douăzeci de ani. Statul Bulgar a finantat cu o jumătate de milion de euro restaurarea clădirii, cu ajutorul autorităţilor turce. 4000 bulgari au venit să participe la eveniment. A fost prezent şi Ministrul turc al Culturii si Turismului, Ertugrul Gunai. Primul-ministru bulgar a spus că Bulgaria va continua politica sa de renovare şi restaurare a bisericilor bulgare din străinătate.

 

 

@KSLCatalin

 

Tinem porţile deschise zilnic: Biserica Ortodoxa vine acasă în Irlanda!

 

Din Partea Pr. Irineus din Irlanda de Nord

 

 

A venit timpul acum, in septembrie, ca la a 4-a aniversare a Stabilirii Ortodoxiei aici, in Nordul Irlandei, să ne mutăm din Capela mică in Biserica Mare ocupată până în prezent de Biserica Irlandeză care, in ultima lună, şi-a închis uşile. Acesta este un mare salt al credintei si o mare oportunitate pentru a incepe să-i invităm pe cei interesaţi să vină, să ne viziteze şi să devenim un Centru Pan Ortodox. Noi am căutat metode care să ne ajute să ţinem porţile deschise zilnic, aşa încât încercăm din răsputeri să formăm, pentru o perioadă de 2 ani, o Expoziţie Deschisă de Icoane. Sperăm ca aceasta ne va ajuta să putem ţine zilnic Utrenia, Sfânta Liturghie şi Vecernia şi, în acelaşi timp, să prezentăm lecţii (audio-video) despre Icoane şi Bazele Ortodoxiei, în Capelă, pentru toţi vizitatorii şi cei interesaţi.

 

Consiliul Local ne va face publicitate pentru această Expoziţie, gratuit, pe doi ani… o oportunitate să ajungem la oameni! Acesta este o Biserica Grandioasă şi va lua destul să o transformăm într-o adevărată Biserică cu “aspect” ortodox. Principala noastră nevoie de ajutor, este – şi pentru aceasta vă rog – ca oricare dintre Parohiile sau dintre credincioşii interesaţi în a se implica în misiunea de aici, din Irlanda, să ne sprijine cu câteva icoane pentru expozitie … fie prin donaţie sau prin acord de împrumut pe perioada de doi ani, sau poate chiar dacă există persoane interesate în vânzare icoanelor, noi le vom expune şi le vindem în numele lor (fiind puse la vănzare, ele vor constitui şi o parte a expoziţiei, deşi cea mai importantă, pentru noi, ar fi aşezarea lor, spre închinare, în clădirea principală) Icoanele nu trebuie să fie originale sau de mare valoare… Orice icoană va servi ca instrument pentru prezentarea expoziţiei, precum şi pentru închinarea credincioşilor, deci vor fi extrem de bine venite. Expedierea va trebui să fie făcută la Belfast. Pentru orice expediere în Bellfast avem însă nevoie de o valoare minimă, deoarece pentru documentele de transport maritim, în această parte, se plătesc taxe grele. Orice sesizări sau semnale pot fi trimise direct la mine, aici:

 

 

. Vom aprecia orice ajutor şi va putem asigura de rugăciunile noastre mai ales că sunt sigur că această expoziţie va atrage mulţi oameni – care să vină şi să se intereseze, să întrebe, în acest mod simţind că Ortodoxia a venit la ea acasă. Este important pentru noi să avem cât mai multe detalii cu privire la orice icoană pe care credeţi că ne-o puteţi trimite, precum şi expeditorul, deoarece noi trebuie să vă pomenim în rugăciune. Orice tip de icoană este binevenit, pe orice suport. În Hristos Domnul, Pr. Irenaeus

 

 

@KSLCatalin

 

INFO – NOUTATI (de ieri, pana azi) LACASURI @ KSLCatalin

 

AICI: CELE 10 PEDEPSE – lacasul mantuirii

 

AICI: PARINTELE IOANICHIE BALAN (despre Sfanta cruce) – frecvente ortodoxe @KSLCatalin

 

AICI: UN FILM IN CARE VETI VEDEA O VULPE SURPRINSA IN ZONA SINAIA – lacasul copiilor @KSLCatalin

 

AICI: ACCELERATOR: Experiment fara risc – lacasuri ortodoxe @KSLCatalin AICI: REGIM DE SLABIRE cu rezultate foarte bune – lacasuri ortodoxe @KSLCatalin

 

AICI: JURNAL BARCELONEZ (8) Ana-Maria Tamas – Audaces Art @KSLCatalin

 

“The Handmaiden”

 

 

După o activitate de mai mult de 10 ani, “The Handmaiden” (slujitoarea), publica un nou jurnal, folositor pentru femeile ortodoxe, oferindu-le conţinut proaspăt care să le inspire şi lumineze inimile lor. Ca slujnică a Domnului, Maica Domnului, este modelul de slujire pe care revista se străduieşte să îl fixeze, devenind astfel un far luminator, un loc unde femeile creştin-ortodoxe şi altele care sunt interesate de viaţă şi de spiritualitatea ortodoxa pot veni împreună să înveţe, să împărtăşească, şi să crească duhovniceşte.

 

Redacţia Lăcaşuri spicuieşte, din acest număr al verii 2008:

 

In numarul verii 2008 HM analizeaza misterele şi miracolele de astăzi, unele pe care le trăim acasă, în viaţa de zi cu zi, şi altele în călătorii sau ca pelerini, cautând o mai profundă înţelegere personală. Problema include parţi din “Găsirea unui miracol” de Paul D. Sidebottom; “Intălnirile mele cu Sfânta Xenia” de Jill Wallerstedt; “Fecioara Maria din Cicero: doi tineri preoţi povestesc despre experienţa lor cu o icoană care plânge” de Heather Zydek şi “Un pelerinaj de o viaţă” de Pr. John Bethancourt. De asemenea, sunt tratate o serie de articole regulate, inclusiv un editorial al editorului, Casa Ortodoxă, Curente culturale, Pe lângă casă, Versuri de laudă, Bucătăria Ortodoxă, Femeia face diferenţa, Cărţile ca o comoară şi rubrica celor care mărturisesc din pelerinaje. Numarul de vară va fi in curand disponibil şi se pot face abonamente. Incercam să vă ţinem la curent.

 

 

@KSLCatalin

 

Politia din Moscova a reţinut o femeie care încerca să facă trafic cu icoane valoroase in SUA, declarându-le “picturi pe lemn”

 

Poliţia a retinut o rezidentă din Ielet care a încercat să trimită, conform unor declaraţii de miercurea trecută, trei icoane scumpe şi un diptic metalic, în SUA, prin poştă. “Oficiul Postal International al Vamei Centrale din Moscova a declarat ca, conform documentelor, ele au fost trimise din Rusia în SUA”. Potrivit acestui serviciu, la controlul vamal s-au descoperit trei icoane declarate ca “pictură pe lemn” şi un diptic metalic. “Toate acestea au fost prezentate istoricilor de artă pentru expertiză şi s-au dovedit a fi icoane de o mare valoare culturală, care se pot trimite în străinătate doar cu un certificat de export pentru valorile culturale (Russiazokrankultura) emis de către agenţie sau de organele teritoriale”, a subliniat o sursă. Rezidenta din Ielet, care a încercat să trimită în mod ilegal icoanele în SUA, a fost reţinută şi se află în cercetare.

 

 

@KSLCatalin

 

Societatea Dragoste Libera (Free Love) a organizat o orgie sexuală în centrul orasului Sankt-Petersburg

 

Societatea Free Love a organizat o orgie în apropierea monumentului Ecaterina cea Mare din Sankt-Petersburg. “Vor să ne întoarcem la Evul Mediu, ca analfabeţii! Ei ne vor obliga în curând pe toţi să mergem la biserică, purtând voaluri şi niciodată să nu rostim cuvântul “sex”, au declarat activiştii publicaţiei Komsomolskaia Pravda. Orgia a fost planificată pe 18 septembrie. Toti homosexualii, lesbienele, zoofilii şi “toţi oamenii cu sufletul eliberat, fără complexe” au fost invitaţi să ia parte la sexul in masa. Anterior, reprezentanţi ai acestei organizaţii au organizat o altă acţiune, similară, în apropierea oraşului, cerând o lege care să permită sexul in aer liber.

 

 

@KSLCatalin

 

OZN-uri la înmormântărea surorii Arhiepiscopului de Zaporojie

 

 

Un obiect ciudat a apărut la biserica unde s-a oficiat o slujbă de inmormântare a surorii Arhiepiscopului Vasili de Zaporojie şi Melitopol, Nina Zlotolinskaia. “Când am făcut fotografiile (la slujba de inmormântare) nu era nimic deasupra bisericii, asta este sigur. Am făcut fotografii din diverse unghiuri, m-am intors, iar OZN-ul apare în acelaşi loc, în toate pozele. Se dovedeşte astfel că acest obiect nu este nici pasăre, nici avion,” a scris în Komsomolskaia Pravda, ufologul Vladislav Kanjuka. Arhiepiscopul consideră că “nu a fost un OZN, ci Domnul ne-a trimis semne.” “Biserica afirmă că OZN-urile, extratereştrii şi extraterestrele nu există. Cu toate acestea, nimeni nu neagă anomaliile întâmplate în timpul sfintelor slujbe. Unii oameni văd lucruri ciudate deasupra cupolelor, dar noi le luăm ca pe o binecuvântarea de la Dumnezeu, un miracol”, a declarat secretarul Diocezei Zaporojie, Pr. Dimitri Şuliaka. Conform acestuia, atunci când s-a uitat la fotografiile făcute în Ierusalim, la venirea Luminii Sfinte, au apărut “raze de lumină miraculoasă, cu toate că nimeni nu le-a observat înainte.”

 

 

@KSLCatalin

 

Bazele islamului sunt predate în cadrul seminarului Kazan

 

 

O noua disciplina – bazele islamului – va fi predată, din acest an, în seminarul Kazan. Studenţii studiază bazele istorice ale teologiei musulmane în cel de-al cincilea an de formare. Această decizie a fost luată de către consiliul de invatamant al Seminarului, dat fiind faptul că se găseşte într-o regiune (Tatarstan), predominant musulmană. Funcţionarii seminarului nutresc speranta de a “consolida şi dezvolta colaborarea între credincişii celor două mari religii” din Tatarstan, o republică autonomă a Federaţiei Ruse.

 

 

@KSLCatalin

 

Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link. Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:“Lacasuri Ortodoxe” @KSLCatalin – multumim tuturor –Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7200 membri.

 

Pe langa publicatiile aparute doar pe hartie (fara adresa proprie web), cu profil exclusiv religios, multumim si celor ce ne-au citat zilele acestea, in publicatiile de top, cotidiene:

 

 

articolul 1: click Papa Benedict al XVI-lea nu vrea sa auda de divort si recasatoriri pe emblemaDumitru Manolache

 

 

articolul 2:aparut doar in pagina scrisaDumitru Manolache

 

MULTUMIM totodata colaboratorilor oficiali, cu link-uri permanente (click aici), dintre care mentionam

 

 

 

Astazi, conf. evidentelor raportate de Yahoo, grupul Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin numara, cu ajutorul lui Dumnezeu, aproximativ 7550 membri.

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.