Preasfinţitul Părinte Macarie al Europei de Nord a slujit de Crăciun pentru românii din Islanda

În perioada 23-26 Decembrie 2008, Preasfinţitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, a făcut o vizită pastorală românilor din Islanda.

Joi, 25 Decembrie 2008, de Praznicul Naşterii Domnului, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul Parohiei Ortodoxe Ruse din Reykjavic.

Momente din timpul Liturghiei au fost transmise şi pe postul naţional de televiziune din capitala Islandei. După slujbă, au fost mirunşi doi copii din comunitatea românească, apoi s-a organizat o agapă cu colinde şi bucate româneşti.

Pe durata şederii în Islanda, Preasfinţitul Părinte Macarie a avut întrevederi cu Episcopul protestant al Islandei, Karl Sigurbjörnsson, cu Episcopul romano-catolic, Pétur Bürcher, precum şi cu membrii Asociaţiei româno-islandeze din Reykjavic.

În capitala Islandei şî în împrejurimile ei vieţuiesc în jur de 200 de români.

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.