publicat în: Arhivă

Pelerinaj in Capadocia: Academia Teologica din Sankt Petersburg, primita de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu

Ajunsi in Constantinopol, inca de vineri, studenții și profesorii Academiei Teologice din Sankt-Petersburg, în frunte cu rectorul lor, Episcopul Ambrozie, efectueaza un pelerinaj in locurile sfinte ale Capadociei.

Sâmbătă, acestia au vizitat Catedrala Hagia Sophia, Muzeul Arheologic, Biserica Sfanta Irina și Mănăstirea Dătătorului de Viață din Boloukli.

După-amiaza, grupul a fost primit de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, care în urmă cu trei ani a vizitat Sankt Petersburgul, unde s-a întâlnit cu rectorul Academiei Teologice, pentru prima dată.

Patriarhul a vorbit despre vizita sa în Rusia, transmitand mulțumiri Episcopului Ambrozie, pentru vizita sa in “regele orașelor”. El a menționat, de asemenea, relația dintre cele două Biserici.

Patriarhul i-a binecuvantat pe pelerini.

Duminică, rectorul Academiei și preoții din grup au oficiat Sfanta Liturghie în Biserica Vlaherne, alaturi de corul Academiei.

Maine, joi, acestia vor fi primiti de Mitropolitul Hrisostom de Myra, oficiind o slujba in Biserica Sfantul Nicolae, in Myra Lichiei (acum Demre), apoi, cu binecuvântarea Patriarhului, în Biserica Sfantul Ioan Evanghelistul, din Efes.