Lacasuri Ortodoxe

De actualitate, în Ortodoxie

Despre Centrul International al Familiei din Nazaret

– 17.04.2013 07:21 –

Fundatia “Centrul Internațional al Familiei din Nazaret”, conceputa ca o “incurajare” a familiilor din intreaga lume, a fost prezentata in aceste zile, la Vatican, Pepei, de către Episcopul Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie, și de catre Salvatore Martinez, Președintele italian al “Mișcării de Reînnoire Siprituala”.

Centrul, aflat în construcție pe o colina, strajuieste cetatea Nazaret și Bazilica Bunei Vestiri.

Acest Centru, a spus Paglia, a fost în primul rând o dorință a Papei Ioan Paul al II-lea, expusa in cadrul Întâlnirii Mondiale a Familiilor, de la Rio de Janeiro, în 1997, ca “semn de încurajare pentru familiile lumii”.

Papa a dorit, mai apoi, ca “spiritul Sfintei Familii din Nazaret sa domneasca în toate casele creștine”, ducand la “convertiri… în sanul familiei”.

Cu această ocazie, Papa Ioan Paul al II-lea binecuvântase si o icoana inchinată “Sfintei Familii din Nazaret”, oferita Patriarhului latin al Ierusalimului, Michel Sabbah, și Episcopului de Nazaret, Giacinto-Boulos Marcuzzo, urmand sa fie amplasata în incinta Centrului.

În anul 2009, responsabilitatea pentru acest proiect a fost, în cele din urmă, încredințată “Mișcarii Reînnoirii în Siprit”, care a lucrat cu arhitectul Luigi Leoni, în colaborare cu experți din Nazaret.

Pentru a construi acest proiect, Papa Benedict al XVI-lea a infiintat, in Vatican, Fundația “Centrul Internațional al Familiei din Nazaret”, sub auspiciile Consiliului Pontifical pentru Familie, in data de 15 octombrie 2012.

Continuă, citind cele mai recente știri,
apăsând aici