publicat în: Arhivă

Expulzat din Sudan: Secretarul General al Conferintei Episcopale catolice

Rev. Santino Maurino, secretarul general al Conferinței Episcopale Catolice din Sudan a fost expulzat din tara, conform Radio Vatican. Agentia misionara italiana Misna, indica faptul ca expulzarea a avut loc din “motive administrative si nu ca atingere adusa Bisericii Catolice”.

Un conflict a aparut pe marginea “funcționarii unui centru al Bisericii Catolice, de predare in limba araba, care a fost creat în 1986, in sprijinul misionarilor proaspat sositi în Sudan.”

“Cu toate acestea, structura a devenit un centru la care au participat aproape exclusiv profesori și studenți laici”. Sursa din Misna mai spune ca: “Structura a fost închisă, deoarece, în noile condiții, ar fi avut nevoie de acordarea unei permisiuni de continuare a activitatilor”.

Astfel, “expulzarea preotilor Mautino și Lassalleans, doi misionari care au condus centrul, în numele Conferinței Episcopale, este rezultatul unei probleme administrative și nu ar trebui să schimbe relația dintre Biserica Catolică și Guvern”, sustine aceeasi sursa.

Versiunea Misna a fost confirmată de Episcopul auxiliar catolic de Khartoum, Daniel Adwok: “Dezvoltarea acestui centru este pur și simplu o reflecție a numărului creștinilor din Sudan, dupa nașterea unui stat independent în Sud”.