publicat în: Arhivă

Familia on-line: crearea Portalului Familiei – Portale della famiglia, de catre Vatican

Un “Portal al Familiei” on-line, este în curs de elaborare, sub auspiciile Fundatiei Vaticanului “Centrul Internațional al Familiei din Nazaret”.

Portalul isi propune furnizarea de standarde și de instrumente pentru familii, atât în plan material, cat si moral sau spiritual, dupa cum informeaza Serviciul specializat in crearea de software, portaluri, site-uri web si magazine on-line Net Creator. [https://www.netcreator.ro]

Fundatia Vaticanului “Centrul Internațional al Familiei din Nazaret”, a fost prezentata in aceste zile la Vatican, de către Episcopul Vincenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie și de catre Salvatore Martinez, presedintele italian național mișcarea “Reînnoirea în spirit”, noului Papa (vezi ARHIVA).

“Portalul Familiei”, a declarat Salvatore Martinez, este o “propunere unică în panorama internațională, planificandu-si sa ofere tuturor familiilor o gama larga de servicii gratuite, pentru a edifica asupra alegerilor și nevoilor cu care bunicii, părinții și copiii se confruntă în fiecare zi, pe calea vietii”.

De prea multe ori, familiile sunt “lăsate singure, într-o lipsă de informare adecvata, in momentul alegerilor pe care trebuie sa le faca în domeniul material, moral sau spiritual”.

Portalul Familiilor va fi proiectat pentru a răspunde acestor nevoi, permițând familiilor să interacționeze cu experți din diferite domenii, inclusiv cu medicii, psihologii, economiștii, juriștii, educatorii, preoții, dar si cu experti in comunicare si calatorii, care sa ofere „sugestii legate, de exemplu, de anumite locuri, de anumite filme sau carti de citit, de vacante sau de pelerinaj”.

Portalul va servi, de asemenea, reunirii familiilor, schimbului de experiența.

Inițial publicat în limba italiană, este destinat a fi tradus si în alte limbi, a declarat Salvatore Martinez.