Hristofor Atallah, un arhimandrit destituit in Patriarhia de Nord a Iordaniei

Arhimandritul Hristofor Atallah s-a adresat eparhiei sale, informând-o ca i-a fost interzis sa isi mai indeplineasca îndatoririle sale, de catre Exarhatul de Nord al Iordaniei, in baza unei decizii apartinand Sfântului Sinod.

Înalt Prea Sfințitul Episcop Filominos Makhamreh il va înlocui pe Atallah, care paraseste functia, după 23 de ani de slujire.

Arhimandritul Atallah a anunțat ca se va muta la Manastirea Maicii Domnului Pururea – Fecioara Maria din Dibbin, o mănăstire pe care acesta a intemeiat-o si construit-o.

Intr-o scrisoare adresata enoriasilor, acesta preciza: „decizia a venit după alte decizii succesive împotriva mea, începând cu anul 2007, când salariul mi-a fost suspendat și nu mi-a mai fost niciodata restabilit, fără nici un drept. O altă decizie, din 2009, ma destituia din funcția de vicepreședinte al Curții ecleziastice din Amman, fără nicio notificare vizavi de motive. Astăzi, a venit această nouă decizie, de înlăturare a mea din îndatoririle față de adunare: adunarea, Biserica și Patriarhia pe care inca de cand eram copil am promis sa le slujesc”.

„Fiii mei, va asigur că am depus toate eforturile posibile și mijloacele disponibile de dragul păcii Bisericii. Am făcut mai multe vizite in Patriarhia din Ierusalim și am discutat de multe ori cu Prea Fericitul Părinte Patriarh Theofilos, dar în zadar”.

(…)

“Astăzi, vă cer să va adunati în jurul noului pastor (fiindca in unitate este puterea), căruia ii marturisim toată dragostea și aprecierea, felicitându-l și rugându-ne la Domnul nostru Dumnezeu să-l ajute în noile sale responsabilități”, a mai declarat Arhimandritul Hristofor Atallah, din Manastirea Maicii Domnului – Pururea Fecioară Maria din Dibbin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.