Copiii olimpici din Dragasani, alaturi de PS Parinte Emilian. Bucurie comuna

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a vizitat Colegiul Național „Gib Mihăescu” din Drăgășani, întâlnire în cadrul căreia i-a premiat pe elevii participanți la Olimpiada de Religie din acest an, precum și pe alți olimpici ai școlii, oferindu-le diplome, premii în bani, icoane, cărți și pliante.

Trei dintre elevii acestui colegiu, Stancu Alin, Petrariu Cristiana Dorina și Petriceanu Andreea Catrinel, îndrumați de către Prof. Lucian Marinescu, au participat la Olimpiada Națională de Religie care s-a desfășurat la Cluj Napoca în perioada 1-5 aprilie, obținând mențiune și premii speciale din partea Arhiepicopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Preasfinția Sa, a fost însoțit la festivitatea de premiere de către Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protoiereu al Protoieriei Drăgășani, Pr. Constantin Olariu, Inspector pentru catehizarea tineretului și mai mulți preoți din Municipiul Drăgășani și împrejurimi. La manifestare, au participat alături de Doamna Nițoiu Ana, Directorul Colegiului, cadre didactice, elevi și părinți ai acestora, precum și o serie de personalități ale Municipiului Drăgășani.

În cuvântul adresat cadrelor didactice, elevilor și părinților, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a subliniat modul în care ne împărtășim de iubirea milostivă a lui Dumnezeu și necesitatea conlucrării omului cu lucrarea harului, îndemnându-i pe tineri să sporească în lucrarea virtuților slăvind pe Dumnezeu, spre bucuria preoților, dascălilor și părinților. Totodată, Preasfinția Sa a subliniat necesitatea conlucrării între Biserică, Școală și familie pentru asigurarea creșterii spirituale și intelectuale a tinerilor și dezvoltarea capacităților de a alege și a deprinde valori spirituale, culturale și sociale, îndemnându-i pe aceștia să fie recunoscători față de părinți și profesori, pe care să-i așeze în rugăciunile lor.

Atât în cadrul festivității de premiere cât și în cadrul Orei de Religie la care a participat, Preasfinția Sa a inițiat un dialog cu elevii în care a subliniat rolul și lucrarea rugăciunii, a postului și spovedaniei, a iubirii jertfelnice și a iertării față de semeni în viața persoanei umane. Întâlnirea s-a dovedit a fi un moment emoționant pentru elevi și profesori care au trăit bucuria întâlnirii cu Părintele Ierarh care a oferit bibliotecii colegiului Sfânta Scriptură și o serie de cărți cu Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfinții Martiri Brâncoveni, Mănăstirile și schiturile din Arhiepiscopia Râmnicului, și i-a binecuvântat, oferindu-le iconițe și pliante educaționale.

În aceeași zi, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a vizitat Școala de Subofițeri Jandarmi din Drăgășani precum și noul sediu al Protoieriei Drăgășani, analizând anumite aspecte administrative și organizatorice ale parohiilor precum și implicarea acestora în buna desfășurare a pelerinajelor și procesiunilor din perioada Postului Sfintelor Paști.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.