Biserica Ortodoxa a Poloniei primeste in dar un iconostas din partea Rusiei

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk a participat in Centrul Ortodox cultural și spiritual din Varșovia, la o ceremonia de predare a unui iconostas, catre Biserica Ortodoxa din Polonia, pentru Biserica Sfinții Chiril și Metodiu a Centrului, oferit de catre Patriarhul Kirill al Rusiei.

Ușile împărătești ale iconostasului și un certificat de garantare a lucrarii au fost inmanate Mitropolitului Sava al Varșoviei și al Intregii Poloniii, de catre Patriarhul Kirill, înca din luna august 2012.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Polonia și-a exprimat, in aceste zile, recunoștința fata de Patriarhul Kirill, pentru acest dar prețios, dovada vizibila a dragostei frățești care uneste cele două biserici.

Mitropolitul Ilarion, președintele DECR, i-a transmis salutări și urări de bine din partea Patriarhului Kirill, felicitându-l cu ocazia zilei sale de nastere, la varsta de 75 de ani.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.