Catedrala “Naşterea Domnului” din municipiul Brăila şi-a sărbătorit hramul

Vineri, 26 decembrie 2008, Catedrala “Naşterea Domnului” din municipiul Brăila şi-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Episcop Casian şi Înaltpreasfinţitul Timotei, Mitropolit de Vostra şi Exarh al Arabiei (Patriarhia Apostolică a Ierusalimului), invitat al ierarhului Dunării de Jos, alături de care au slujit numeroşi preoţi şi diaconi. Credincioşii brăileni au avut bucuria de a se ruga şi a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru realizările de peste an la acest sfânt locaş aflat de aproape două decenii în şantier, în primul rând pentru începerea lucrărilor de pictură realizate de maestrul Gheorghe Popescu.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, chiriarhul a spus: “Astăzi, în a doua zi a praznicului Întrupării Cuvântului lui Dumnezeu, o cinstim pe Maica Domnului – Născătoarea de Dumnezeu – deoarece ea este, cu adevărat, prima gazdă a lui Dumnezeu pe pământ. De aceea, ea este numită «Palat» în care intră Mântuitorul Hristos sau «Tron» pe care sălăşluieşte Fiul lui Dumnezeu. Astăzi o cinstim pe Maica Domnului care se află, în sobor cu îngerii şi cu oamenii, în slujire şi rugăciune neîncetată către Dumnezeu.”

La finalul slujbei, un grup de copii şi tineri din Braşov, îmbrăcaţi în straie populare, oaspeţi ai parohiei brăilene, au încântat asistenţa prin interpretarea unor vechi şi frumoase colinde româneşti din zona Ardealului.

Catedrala “Naşterea Domnului” se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii. După numeroase eforturi şi extraordinare investiţii financiare, la data de 26 decembrie 2005 s-a săvârşit slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de către PS Episcop Casian, în prezenţa unui sobor numeros de preoţi, a autorităţilor locale, precum şi a câtorva mii de credincioşi brăileni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.