Fratele liderului Al-Qaida: triumful crestinilor copti. Impunerea Sharia, singura solutie

Fratele liderului Al-Qaida avertizează ca creștinii copți din Egipt ar putea profita de instabilitate și de nepunerea în aplicare a legii islamice Sharia.

Mohamed El-Zawahiri, fratele liderului al-Qaeda, Ayman El-Zawahiri, a avertizat că instabilitatea actuală din Egipt este “un teren fertil pentru triumful minorității [creștine copte]”.

Vorbind in cadrul programulului “El-Hadath El-Masry”, de pe canalul privat prin satelit El-Arabiya El-Hadath, sâmbătă, El-Zawahiri – care este un proeminent lider jihadist-salafist – a adăugat că Egiptul a “suferit multe nedreptăți, pentru că nu a pus în aplicare legea Sharia. Legea Sharia trebuie să fie pusa în aplicare și legea religioasă a creștinilor trebuie să fie pusa în aplicare de către acestia. Acest lucru este normal”.

Creștinii copți, care reprezintă nu mai mult de 10% din populația Egiptului, “vor avea mai mult de castigat, decât marea majoritate a musulmanilor din Egipt,” a declarat el.

Minoritatea creștină nu se va simți oricum în siguranță, până când legea islamică Sharia nu va fi pusă în aplicare, a adaugat el

El-Zawahiri, care a spus in martie ca alegerile au încălcat legea Sharia, le-a cerut egiptenilor să se folosească de comitete obișnuite de soluționare a conflictelor și nu de mecanismele oficiale, „dar numai în contextul a ceea ce este permis”, și nu oricum, pentru a nu avea loc persecutii.

Intr-o alta ordine de idei, El-Zawahiri a negat ca jihadistii-salafisti ar fi fost responsabili pentru rachetele lansate din Peninsula Sinai, catre stațiunea israeliana Eilat, miercuri, susținând ca grupările armate au negat responsabilitatea pentru aceste atacuri. El a recunoscut că a simpatizat, din punct de vedere ideologic, cu gruparile militante din Sinai, dar a negat orice legaturi de organizare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.