Ajutoare pentru Siria: Patriahul Antiohiei multumeste Bisericii Ruse

Patriarhul Antiohiei a multumit Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru ajutorul acordat poporul sirian.

Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, presedinte al Departamentului de Afaceri Externe al Bisericii Ruse, a primit o scrisoare semnata de Patriarhul Antiohiei și al Intregului Răsărit, Ioan al X-lea.

În mesajul său, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe a Antiohiei și-a exprimat recunoștința pentru ajutoarele umanitare, acordate poporului sirian care, cu binecuvântarea Patriarhului Kirill al Moscovei, au fost colectate în Rusia, de către Societatea Imperiala Ortodoxa a Palestinei.

“Interpretam acest lucru ca pe un gest de solidaritate și ca pe o atitudine frățească față de noi, în aceste zile dificile”, se arata în mesajul Patriarhului Ioan.

“Fără îndoială, i-ati ajutat pe conaționalii noștri rămasi fără adăpost. (…)De asemenea, vă mulțumesc pentru rugăciunile voastre continue”.

Colectarea de ajutoare umanitare a fost efectuata in perioada 31 martie – 12 aprilie 2013. În acest timp, au fost colectate aproximativ 70 de tone de ajutoare umanitare, făină, zahăr, sare, cereale, medicamente și pansamente. Din donațiile în numerar, de peste 3 milioane de ruble, vor fi achiziționate medicamente și echipamente medicale. Avionul, care a transportat prima parte a ajutorului umanitar, a sosit în Siria in data de 14 aprilie. Restul de ajutoare vor fi trimise in Siria, înainte de sfârșitul acestei luni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.