Victimele sectelor: Un nou centru ortodox de tratament

Un centru non-profit destinat protecției familiei și sănătatii personale este în curs de înființare în Belarus. Acesta va oferi consiliere sistematică și reabilitare, victimelor formelor nesănătoase de religiozitate (culte destructive și denaturări sectare ale religiilor tradiționale) și grupurilor cvasi-religioase.

Potrivit Centrului de Informare și Consiliere “Sfantul Iosif de Volokolamsk”, al Episcopiei de Minsk, 398 de organizații ale noilor mișcări religioase au fost înregistrate ca fiind active în Belarus, din care 101 de organizații se încadrează în categoria secte și culte. Doar 13 noi mișcări religioase au fost înregistrate oficial, în Belarus, ca organizații religioase. In medie, 14 noi mișcări religioase au apărut în țară, în fiecare an, începând cu 1988.

Aceste noi mișcări religioase distribuie 421 de periodice scrise, din care 96 sunt emise în Belarus. In plus, 258 de “vindecători”, ghicitori, psihologi, vrăjitori, magicieni, ghicitori in carti și 28 de astrologi isi fac publice serviciile în mass-media din Belarus.

Centrul Sf. Iosif de Volokolamsk intentioneaza sa își desfășoare activitatea cu drepturi depline în cazul adepților acestor culte, prin consiliere și tratarea problemelor legate de depășirea dependenței de cult și a consecințelor “traumatizante ale cultului”, conform declaratiei coordonatorului noului proiect, Oleg Nagornai.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.