Jesus, fiul Mariei si al unui dulgher – fenomen mediatic controversat

Un copil nascut in Lima, chiar în ziua de Crăciun, care va fi numit Jesus, al cărei mamă poartă numele de Maria şi al cărui tată este un dulgher, a devenit un fenomen mediatizat puternic în Peru, prin această combinaţie de împrejurări.

Presa locală, a raportat sâmbătă ca acest prunc al cuplului de origine modestă va avea parte de un botez catolic în Catedrala Catolică din Lima, ceva rar intalnit, iar unul dintre naşi va fi primarul capitalei peruviene, “extrem de popularul” Luis Castañeda.

Băiatul a fost născut prin cezariană, la 25 decembrie şi, din pricina acestei date pline de simbolistică, părinţii lui, Maria Virgen Huarcaya Palomino, 22 de ani, şi Adolfo Huaman, un tâmplar de 24 de ani, au decis să-i dea numele Jesus Emmanuel în locul numelui Robin van Persie, al unui vestit jucător olandez din clubul de fotbal britanic Arsenal, iniţial ales de tatăl său.

Astăzi, 28 decembrie 2008, copilul a părăsit maternitatea, iar televiziunile si mass-media i-au facut fotografii lui Jesus Emmanuel şi au verificat actele de identitate ale mamei, pentru ca numele acesteia să fie exact Virgen Maria.

Medicii prevăzuseră naşterea copilului undeva la sfârşitul lunii, dar venirea sa pe lume în ziua de Crăciun a fost descrisă de televiziune ca un „eveniment cu conotaţie biblică”.

Acestă abordare mediatică nu a mulţumit pe toată lumea. Astfel, jurnalistul Cesar Hildebrandt, un mare scriitor din ţară, a spus că este o „insultă la adresa credinţei creştine” şi o manipulare pentru suscitarea interesului general asupra religiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.