L’Oreal Bulgaria si UNESCO au premiat doua femei de top in stiinta

„Două femei excepționale” din Bulgaria au fost recunoscute ieri, pentru aportul adus în slujba stiintei, fiind premiate de L’Oreal Bulgaria și programul UNESCO dedicat “Femeilor in Stiinta” (For Women in Science”).

Emmy Halajhova și Silvia Bakalova au primit premiile in cadrul unei ceremonii oficiate in Sofia, găzduită de Universitatea Sfantul Clement de Ohrida, conform publicatiei Novinite.

Acestea au primit cate o bursa în valoare de 5000 de euro fiecare, pe care o vor putea folosi in cercetarea științifică, in Bulgaria.

Emmy Halajhova este om de stiinta al Institutului de Polimeri al Academiei Bulgare de Științe si a primit premiul pentru un proiect vizand transferul controlat al ADN-ului.

Silvia Bakalova lucreaza la Institutul de Fizica de Stat si a fost recunoscuta pentru cercetarea in domeniul nanostructurii depunerilor laser.

Programul de burse L’Oreal Bulgaria si UNESCO, “For Women in Science”, a fost lansat pentru a treia oară în Bulgaria, în luna septembrie 2012.

Programul este sprijinit de Universitatea din Sofia, “Sfantul Clement de Ohrida”, și de catre Ministerul Bulgar al Educației.

Femeile inscrise la bursa trebuia sa detina grad de doctorat si sa aiba o varsta sub 35, lucrand în domeniul stiințelor vieții.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.