Tuesday 30 december 2008

Serviciul de presă din Clubul Rus al patronilor: Fosta Miss Univers, deschide expoziţie de icoane de botez în Sankt-Petersburg

Câştigătoarea Miss Univers – 2002, prezentatoarea de televiziune Oxana Fyodorova va deschide o expoziţie de Icoane de Botez (icoane baptismale): „Expoziţia Istorie şi Modernitate în Sankt-Petersburg”.

Icoanele tradiţionale ale Botezului vor fi dăruite fiecărui copil, în ziua botezului.

Au fost adoptate măsuri speciale în execuţia unei icoane: înălţimea icoanei, în care sfânul protector al copilului este pictat întreg, corespunde exact înălţimii copilului la naştere, în timp ce lăţimea acesteia este egală cu lăţimea, măsurată în dreptul umerilor, a noului-născut.

Oxana doreşte ca “prin acest proiect să urmărească revitalizarea tradiţiilor icoanei de botez, in Rusia”, a declarat Serviciul de presă din Clubul Rus al patronilor. Ea a deschis deja expoziţii similare in Tallinn şi Paris.

Clubul Rus al patronilor a început programul de revigorare a unor vechi tradiţii privind icoanele de botez, încă din 2005. Peste 50.000 de icoane baptismale au fost pictate numai în cursul anului 2006.

Toate icoanele sunt făcute în conformitate cu erminiile picturii de icoane, care existau şi cu 300 de ani în urmă.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile