Serviciul de presă din Clubul Rus al patronilor: Fosta Miss Univers, deschide expoziţie de icoane de botez în Sankt-Petersburg

Câştigătoarea Miss Univers – 2002, prezentatoarea de televiziune Oxana Fyodorova va deschide o expoziţie de Icoane de Botez (icoane baptismale): „Expoziţia Istorie şi Modernitate în Sankt-Petersburg”.

Icoanele tradiţionale ale Botezului vor fi dăruite fiecărui copil, în ziua botezului.

Au fost adoptate măsuri speciale în execuţia unei icoane: înălţimea icoanei, în care sfânul protector al copilului este pictat întreg, corespunde exact înălţimii copilului la naştere, în timp ce lăţimea acesteia este egală cu lăţimea, măsurată în dreptul umerilor, a noului-născut.

Oxana doreşte ca “prin acest proiect să urmărească revitalizarea tradiţiilor icoanei de botez, in Rusia”, a declarat Serviciul de presă din Clubul Rus al patronilor. Ea a deschis deja expoziţii similare in Tallinn şi Paris.

Clubul Rus al patronilor a început programul de revigorare a unor vechi tradiţii privind icoanele de botez, încă din 2005. Peste 50.000 de icoane baptismale au fost pictate numai în cursul anului 2006.

Toate icoanele sunt făcute în conformitate cu erminiile picturii de icoane, care existau şi cu 300 de ani în urmă.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.