Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Maxim a sarbatorit a 94-a aniversare a zilei de naştere

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Maxim a sarbatorit a 94-a zi de naştere, in ziua de miercuri în Mânăstirea Troian.

Înalt Prea Sfinţia Sa Maxim, Partiarhul Bulgariei şi Episcopul Sofiei s-a nascut pe data de 29 octombrie 1914, ca Minkov Marin Naydenov, în satul Oreşak, aproape de oraşul Troian.

A absolvit Seminarul de la Sofia, Sfântul Ioan din Rila şi Departamentul de Teologie Ortodoxa al Universitatii din Sofia.

Partiarhul Maxim a fost hirotonit în 1941, şi a devenit secretar general al Sfântului Sinod în 1955 şi episcop titular de Branit în 1956.

În 1960 a devenit Episcop de Loveci şi pe 4 iulie 1971 a fost uns ca Patriarh al bulgarilor.

Maxim a condus Biserica Ortodoxă Bulgară în trecut, în timpul perioadei dictaturii comuniste şi în perioada post-comunistă, de tranziţie.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe din Bulgaria primeşte în mod automat şi titlul de Episcop de Sofia.

Intru multi si binecuvântaţi ani!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.