Întrunirea Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie, 4 noiembrie 2008

În ziua de 4 noiembrie 2008, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc ultima şedinţă de lucru din acest an a Comisiei Mixte Guvern – Patriarhie, formată din reprezentanţi ai Guvernului şi ai Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul lucrărilor, s-a făcut o evaluare a activităţii Comisiei pe anul 2008, apreciată ca având realizări importante şi au fost discutate problemele nerezolvate încă şi care se vor afla, anul viitor, pe agenda de lucru.

Reprezentanţii Guvernului au informat că în scurt timp vor fi aprobate, prin hotărâre de Guvern, normele metodologice de aplicare a Legii nr. 142/1999, modificată şi completată prin Legea nr. 132, adoptată în iulie 2008, privind creşterea contribuţiei de la stat pentru preoţii parohiilor sărace din mediul rural.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.