Misiune pastorală cu tinerii Seminarului Teologic din Caransebeş

Urmarea a îndemnului Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, odată cu ctitorirea noului Seminar Teologic, în programul tinerilor elevi seminarişti figurează în duminicile din timpul anului şcolar misiunile pastorale la parohiile din cadrul Eparhiei Caransebeşului.

În aceste activităţi, un grup de elevi alături de un preot profesor participă la Sf. Liturghie şi la slujba Vecerniei la parohiile rurale din cele 4 protopopiate, unde dau răspunsurile liturgice la Sf. Liturghie şi rostesc cuvântul de învăţătură, pentru care sunt notaţi de către profesorul coordonator.

Un astfel de program a avut loc şi duminică, 2 noiembrie 2008 când potrivit tradiţiei Seminarului Teologic Liceal „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeş, un grup de elevi seminarişti din anii terminali au întreprins o misiune de formare pastorală în parohiile Armeniş şi Satbătân din Protopopiatul Caransebeş.

Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie au fost oficiate în Parohia Armeşiş, predica duminicală fiind susţinută de elevul din anul IV, Ciprian Miclea.

După Slujirea Vecerniei s-a făcut în Parohia Satbătrân, iar cuvântul de învăţătură (cateheza) a fost rostită de elevul seminarist Cristian Isac.

Pe tot pacursul zilei elevii au fost însoţişi de Părintele Daniel Alic, profesor la Seminarul Teologic din Caransebeş. Misiunea seminarului din Caransebeş se înscrie într-un program didactic şi catehetic mai amplu, program prin care se urmăreşte familiarizarea viitorilor preoţi cu exigenţele vieţii bisericeşti din parohii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.