publicat în: Arhivă

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit vizita Ambasadorului Regatului Belgiei la BucureştiÎn ziua de 6 noiembrie 2008, la Reşedinţa patriarhală din Bucureşti, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe Excelenţa Sa domnul Leo D’aes, Ambasadorul Regatului Belgiei la Bucureşti, în vizită de prezentare.
Excelenţa Sa a subliniat faptul că, deşi este de scurt timp în misiune diplomatică în România, ţară aflată în plin proces de integrare în Uniunea Europeană, a remarcat rolul important pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat că ţara noastră poate învăţa din experienţa altor state membre ale Uniunii Europene, dar, în acelaşi timp, poporul român poate contribui la îmbogăţirea Europei unite, din punct de vedere cultural şi spiritual. În acest sens, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române l-a informat pe domnul ambasador despre demersurile Patriarhiei Române pentru buna funcţionare a Biroului său de reprezentare pe lângă instituţiile europene, de la Bruxelles.

În timpul întrevederii, au mai fost abordate aspecte care privesc, pe de o parte, importanţa reafirmării tradiţiei creştine a Europei, iar, pe de altă parte, necesitatea intensificării dialogului intercultural şi interreligios, subliniindu-se, în acelaşi timp, contribuţia cultelor religioase în promovarea păcii sociale şi în apărarea demnităţii umane.