>> Familia e sfântă. Sfinţii Părinţi au lăudat la fel de mult căsătoria ca şi monahismul. Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Omul întreg e bărbat şi femeie.” Bărbatul singur nu e om întreg; femeia singură nu e om întreg; numai împreună sunt omul întreg. Cât de împuţinat eşti după ce nu mai ai femeie … cât de neîntreg eşti … Cine te iubeşte? te iubeşte soţia cel mai mult; te iubeşte bărbatul cel mai mult; nu există altul care să te iubească aşa de mult … Nu mai socoteşti că ăsta e al meu, ăsta e al tău … atunci toate sunt comune. Acelaşi nume, toate lucrurile sunt comune, el are grijă numai de ea, ea are grijă numai de el … e imitaţia Sfintei Treimi într-un fel … e o fiinţă în două persoane. Toţi ceilalţi sunt destul de străini, chiar copiii; merg cu copiii lor acolo; dar soţia rămâne lângă bărbat, bărbatul lângă soţie, este o unitate deplină între unul şi altul. Pr. Dumitru Staniloae
Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:
Ne aflam in Postul Adormirii Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu
Înainte-prăznuirea Adormirii Maicii Domnului.
Sfântul Prooroc Miheia (Miheea).
Sfântul Sfintit Mucenic Marcel, episcopul Apamiei.
Aducerea cinstitei Cruci în palat.
Sfântul Mucenic Ursichie.
Sfântul Mucenic Luchie ostasul.
Sfântul nou Mucenic Simeon Trapezunteanul.
SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.
Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă
Folosul ostenelii
Avva Kronios a zis: „Dacă Moise nu şi-ar fi mânat turma pe muntele Sinai, n-ar fi văzut rugul aprins“. Fratele l-a întrebat pe bătrân: „Ce reprezintă rugul?“. El îi zice: „Rugul reprezintă lucrarea trupească, căci este scris: «Împărăţia cerurilor seamănă cu o comoară ascunsă într-un ogor»“. Fratele întreabă: „Aşadar, fără osteneala trupească omul nu se va învrednici de nici o cinstire?“. Bătrânul zice: „E scris: «Cu ochii ţintă la Cel Care începe şi desăvârşeşte credinţa, Iisus, Cel Care în locul bucuriei a îndurat crucea», iar David zice: «Nu voi da odihnă ochilor mei şi aţipire pleoapelor mele şi aşa mai departe»“. (Pateric, ediţia Polirom, 2005 – rubrica de Tryanna)
Se inchide centrul de consiliere condus de Maica Siluana
Am primit aceasta informatie de la pr. Marius Corlean: “De câteva săptămâni am în suflet o veste despre care nu am putut să vorbesc până acum, când a devenit oficială. Centrul de formare şi consiliere “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Craiova, ale cărui activităţi au fost coordonate de Maica Siluana Vlad, îşi mută sediul la Mănăstirea Jitianu; adica activităţile lui, care au vizat copii, adolescenţi, profesori, medici, deţinuţi din penitenciarele Olteniei şi mulţi mulţi alţii, vor înceta, restrângându-se la activităţile on-line.” Anunţul a fost făcut public de curând pe site-ul centrului:
.
fotoLINK EPISCOPIA MARAMURESULUI SI SATMARULUI
Pelerinaj la Mănăstirea Moisei cu prilejul praznicului Adormirii Maicii Domnului
În Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului are loc, ca în fiecare an, pelerinajul la Mănăstirea Miosei, cu prilejul praznicului ‘Adormirii Maicii Domnului’. Mii de credincioşi, în special tineri, din toate satele de pe Valea Izei, îmbrăcaţi în costume populare, pornesc spre Mănăstirea Moisei, unul dintre cele mai celebre centre de pelerinaj ale Ortodoxiei. Conduşi de preotul din sat, pelerinii se deplasează pe jos, intonând imnuri închinate Maicii Domnului pe tot parcursul drumului până la mănăstire, iar apoi veghază şi cântă în noaptea din ajunul praznicului. Pelerinajul de praznicul ‘Adormirii Maicii Domnului’ datează încă din vremea înfiinţării acestui aşezământ monahal. Anul acesta, de hramul Mănăstirii Moisei – ‘Adormirea Maicii Domnului’, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Invitatie la meditatie-Covorul de flori de la Bruxelles
Intre 15-17 august, 1800 m² din Grand-Place vor fi acoperiti cu un covor de flori. In acest an, covorul are ca temă, valorile alchimiei medievale, iar aceasta este schimbata la fiecare 2 ani.
Aproximativ o sută de cultivatori de flori, din regiunea Gante (vestul Belgiei), vor realiza in aproximativ 4 ore acest covor uriaş, astazi aflat la a 16-a editie, format din 700.000 de begonii. Organizatorii afirma ca vor exista noua platforme care se vor roti incet, astfel incat sa invite la la meditatie.
@KSLCatalin
fotoLINK:
PUNEREA PIETREI DE TEMELIE PENTRU BISERICA “SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI” – MUNICIPIUL GIURGIU
Episcopia Giurgiului şi parohia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din mun. Giurgiu Vă invită să participaţi sâmbătă, 16 august, la punerea pietrei de temelie pentru biserica nou înfiinţatei parohii. Slujba punerii pietrei de temelie va fi săvârşită de către Preasfinţitul Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La acest eveniment vor participa şi numeroase autorităţi locale care au ţinut să fie prezente la acest moment impotant pentru viaţa spirituală a eparhiei noastre (informatii suplimentare, daca dati click pe linkul banner al articolului).
ÎNDEMN LA SOLIDARITATE CREŞTINĂ CU CEI AFLAŢI ÎN SUFERINŢĂ
Preasfinţitul Dr. Ambrozie adresează în continuare rugămintea tuturor creștinilor care au posibilitatea și dragostea creștinească să ajute sinistrații din zonele afectate de inundații. Astfel, în zilele de 15, 17, 24 şi 31 august, la finalul slujbelor Sfintelor Liturghii, preoţii din Episcopia Giurgiului, vor îndemna credincioşii să facă donaţii în bani, cu scopul de a contribui la sprijinirea semenilor noştri afectaţi de revărsările de ape.
fotoLINK:
Hramul bisericii Maioreasa
Biserica Maioreasa din Drobeta Turnu Severin îşi serbează hramul în fiecare an la 15 august, cu prilejul sărbătorii ,,Adormirea Maicii Domnului”. În ajunul sărbătorii, în seara zilei de 14 august, se va săvârşi slujba ,,Prohodului Adormirii Maicii Domnului”, ocolindu-se sfânta biserică.
În ziua praznicului, la altarul de vară din curtea bisericii, la umbra teilor şi a zidurilor bisericii, se va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoţi. Biserica Maioreasa este primul locaş ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câţiva ani de la înfiinţarea oraşului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea şi a soţiei sale Dumitrana. Iniţial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desfiinţate în 1872. Locaşul de cult a suferit şi alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, şi lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând şi icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii şi mozaic.
Cincisprezece biserici din Mehedinţi au hramul de ,,Adormirea Maicii Domnului”
Mehedinţenii au avut dintotdeauna evlavie la Maica Domnului. Strămoşii noştri au închinat multe lăcaşuri în cinstea ei. Astfel, în data de 15 august, de ,,Adormirea Maicii Domnului” cinsprezece biserici îşi serbează hramul. Iată lista lor:
Protopopiatul Drobeta Turnu severin Nord (I)
1. Parohia Adormirea Maicii Domnului (Maioreasa)- Preot paroh Aurel Gheorgheosu, Preot slujitor Vasile Ghinea, Preot slujitor Gheorghe Pace
2. Parohia Jupalnic(Orşova)- Preot paroh Nicolae Jinga
3. Parohia Crăguieşti- Preot paroh Radu Cosmin Şapcă
4. Parohia Eşelniţa- Preot paroh Sever Negrescu
5. Parohia Godeanu- Preot suplinitor Grigore Petrescu
6. Parohia Iloviţa- Preot paroh Rozalian Mihai Petre
Protopopiatul Drobeta Turnu Severin Sud (II)
1. Parohia Gruia- Preot paroh Mihail Ilea
2. Parohia Piatra Albă, com. Şimian- Preot paroh Ion Dumitru Benga
3. Parohia Şimian I- Preot paroh Ion Nedela
Protopopiatul Strehaia
1. Parohia Bîcleş- Preot paroh Dorel Ivan
2. Parohia Coşovăţ, com. Brezniţa de Motru- Preot paroh Nicolae Marinescu
3. Parohia Gârboăţ – Preot paroh Mihai Călugăru
4. Parohia Stângăceaua- Preot paroh Constantin Mircea
Protopopiatul Baia de Aramă
1. Parohia Prejna- Preot paroh Vasile Stoican
Protopopiatul Vînju-Mare
1. Parohia Traian- Preot paroh Dumitru Stelian Alin (PENTRU AMANUNTE, CLICK PE BANNERUL ARTICOLULUI)
fotoLINK MITROPOLIA MOLDOVEI SI BUCOVINEI
Dublă sărbătoare la mănăstirea Văratec
De 200 de ani Mănăstirea Văratec îşi sărbătoreşte hramul în ziua de 15 august, praznicul Adormirii Maicii Domnului, iar începând din acest an, în data de 16 august, odată cu proclamarea oficială a canonizării din 5 iunie a.c., va fi prăznuit Sf. Cuv. Iosif de la Văratec . La hramul mănăstirii vor fi prezenţi Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alţi ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi un număr mare de preoţi şi credincioşi. În ziua de 14 august, se va oficia slujba Vecerniei, când va fi scos Sfântul Epitaf, iar apoi se va săvârşi slujba Utreniei, urmată de Prohodul Maicii Domnului şi procesiunea cu Sfântul Epitaf în jurul bisericii. În ziua de 15 august se va oficia Sfânta Liturghie, iar seara slujba privegherii Sf. Cuv. Iosif de la Văratec ( 16 august). Cuviosul Părinte Iosif de la Văratec a fost trecut în rândul sfinţilor de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa de lucru din 5-7 martie 2008, alături de alţi 8 Sfinţi Cuvioşi Nemţeni. Cuviosul Părinte Iosif s-a născut în jurul anului 1750, în localitatea Valea Jidanului din Transilvania. Acesta a cunoscut viaţa monahală din tinereţe, alegând să devină ucenic al Cuviosului Paisie Velicicovschi, pe când se afla la Mănăstirea Dragomirna. Cuviosul părinte a trecut la cele veşnice la 28 decembrie 1828, fiind înmormântat în pronaosul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” de la Mănăstirea Văratec
fotoLINK:
Două pelerinaje în Ţara Sfântă – organizate de centrul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia
Astăzi şi mâine două grupuri de pelerini vor pleca din Alba Iulia spre Ţara Sfântă. Grupurile sunt organizate de Centrul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Timp de 8 zile, pelerinii vor vizita, cu Sfânta Scriptură în mână, Ierusalimul, Bethleemul, Nazaretul, Cana Galileii, Marea Tiberiadei, Muntele Tabor, Qumranul, Hozeva şi Ierihonul cu locurile şi mărturiile lor sfinte. Aceste grupuri sunt formate atât din preoţi şi monahi cât şi din credincioşi ai eparhiei noastre coordonaţi de Părintele Arhimandrit Ghelasie Ţepeş stareţul Mănăstirii Sfântul Dimitrie de la Sighişoara şi de Părintele Şandor Ioan.
Astăzi Biserica face Odovania Praznicului Schimbării la Faţă a Domnului Iisus Hristos
Astăzi este odovania sărbătorii Schimbării la Faţă a Domnului nostru Iisus Hristos, slujbă prin care se încheie prăznuirea liturgică a acestui praznic împărătesc. În tradiţia Bisericii noastre fiecare mare praznic împărătesc este precedat de o perioadă de pregătire, numită înainte-prăznuire şi este urmat apoi de o altă perioadă numită după-prăznuire. În cazul praznicului Schimbării la Faţă a Domnului a fost o zi de înainte-prăznuire şi încă 8 zile după prăznuire. În tot acest interval de timp, în cadrul slujbelor din biserică s-au cântat stihiri ale praznicului, iar astăzi în ziua odovaniei, slujba este aproape identică cu cea din ziua de 6 august.
Următorul praznic care are înainte-prăznuire şi după-prăznuire este Naşterea Maicii Domnului, sărbătorit la 8 septembrie.
fotoLINK:
15 august
Adormirea Maicii Domnului – Hramul manastirilor Adam si Vladimiresti; pelerinaj cu sfintele icoane, de la catedrala la Dunare
fotoLINK:
Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian Vineri 15.08.2008 (Adormirea Maicii Domnului) Ora 9.00 – Va săvârşi resfinţirea bisericii şi Sf. Liturghie la parohia “Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa; Ora 17.00 – Va săvârşi târnosirea bisericii parohiale din Soceni, protopopiatul Reşiţa;
Întâlnirea Asociaţiei “Oastea Domnului” la Caransebeş
Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului şi în Episcopia Caransebeşului funcţionează asociaţia pastoral-misionară “Oastea Domnului”. Aceasta îşi desfăşoară activitatea în cadrul sectorului misionar-social al Eparhiei, prin osteneala preoţilor Marian Mărcuş şi Ioan Nicola.
Duminică 10 august 2008, în catedrala episcopală “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş a avut loc întâlnirea asociaţiei cu reprezentanţi din toată ţara. Cu acest prilej s-au cântat cântări duhovniceşti, s-au rostit poezii şi rugăciuni, manifestarea încheindu-se prin săvârşirea slujbei Vecerniei.
Din partea Chiriarhului a fost delegat P.On Părinte Liviu Drăgan, protopopul Caransebeşului care a transmis gândul bun şi binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, care din binecuvântate pricini nu a putut participa la această întâlnire duhovnicească.
Programul “Oastei Domnului” va continua în parohiile din Episcopia Caransebeşului după programul stabilit, urmând ca toţi credincioşii din Eparhie să se poată bucura de lucrarea acestei asociaţii duhovniceşti. (Arhid Casian Ruşeţ)
“File de pateric din Împărăţia monahilor”- Sfântul Munte Athos
Rubrica: Anunţuri
Data: 13.08.08
Episcopia Caransebeşului recomandă cititorilor volumul “File de pateric din Împărăţia monahilor”, apărut prin strădania Părintelui Ieromonah Teofan de la Mănăstirea Nera din cadrul Eparhiei Caransebeşului.
Când întâlnim în cale un călugăr, urmând unui – surprinzător şi pentru noi – îndemn lăuntric, rămânem cu privirea aţintită asupră-i. Şi aceasta nu dintr-o simplă curiozitate, ci pentru că cel întâlnit, uneori chiar în mijlocul aglomeraţiei urbane, nu este un om obişnuit. Nu numai veşmintele, ci întreaga sa înfăţişare pare desprinsă din altă lume şi sădită în miezul vieţii profane, făcându-ni-se prilej de a ne opri măcar o clipă din nebuneasca alergătură cea de toate zilele. Îl vedem mergând, vorbind, chiar cumpărând ceva, dar avem sentimentul că dincolo de aceste manifestări banale, el este altceva, el ascunde o taină.
Astăzi, când prăpastia dintre vieţuirea oamenilor şi cetatea lui Dumnezeu s-a căscat şi mai mult…(CONTINUARE SI MODUL DE ACHIZITTIONARE AICI:
). Ierom. Teofan Munteanu
fotoLINK:
Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Mănăstirea Hodoş – Bodrog
Mii de pelerini sunt aşteptaţi în aceste zile la Mănăstirea Hodoş – Bodrog din judeţul Arad, pentru a asista la procesiunea de întâmpinare a Praznicului Adormirii Maicii Domnului, 15 august. Mănăstirea Hodoş – Bodrog este cea mai veche aşezare monastică din ţara noastră, cu viaţă monahală neîntreruptă. Specific acestei mănăstiri este procesiunea din ziua de 14 august, numită „Drumul Crucii“, după modelul Patriarhiei Ierusalimului. Procesiunea are o tradiţie îndelungată, primele mărturii datând din secolul al XVIII-lea, căpătând o amploare deosebită după anul 1925. Începând din anul 2000, procesiunea se face pe drumul Mănăstirii spre satul Bodrogul Nou, unde s-au amplasat 14 cruci. În dreptul fiecăreia dintre ele sunt citite pericope evanghelice, rugăciuni şi cântări adecvate fiecărui popas. După procesiune, seara se va oficia Taina Sfântului Maslu şi Prohodul Maicii Domnului, iar după miezul nopţii se va săvârşi Sfânta Liturghie. A doua zi dimineaţa, se va face iarăşi Taina Sfântului Maslu şi Acatistul Adormirii Maicii Domnului, după care se va oficia Sfânta Liturghie arhierească.
fotoLINK:
O nouă serie a cursurilor preoţeşti în Episcopia Buzăului şi Vrancei
În aceste zile, la mănăstirea Răteşti din Episcopia Buzăului şi Vrancei, în complexul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Epifanie – Arhiepiscopul Ciprului“, se desfăşoară o nouă serie a cursurilor preoţeşti. În cadrul cursurilor, care se desfăşoară cu binecuvântarea Preasfinţitului Epifanie, Episcopul Buzăului şi Vrancei, se dezbat subiecte teologice şi duhovniceşti de interes, precum şi probleme de actualitate din domeniul religios. La această nouă serie a cursurilor preoţeşti participă 20 de preoţi din protoieriile Pătârlagele şi Panciu. Cursurile se desfăşoară pe toată perioada verii, aceasta fiind a patra serie, din cele şase, a celei de-a cincea ediţii a cursurilor preoţeşti organizate în Episcopia Buzăului şi Vrancei.
fotoLINK EPISCOPIA TOMOSULUI
Pe 15 august creştinii ortodocşi sărbătoresc “Adormirea Maicii Domnului”
Maica Domnului ocupă un loc cu totul aparte în cultul creştin, ea fiind numită “cea dintâi dintre sfinţi”. Sfinţilor li se acordă numai “cinstire” sau venerare, iar Maicii Domnului preacinstire. În Noul Testament Maica Domnului a fost prea cinstită de Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezatorul, care “s-a umplut de Duhul Sfânt” şi a zis: “Binecuvantată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pantecelui tău. Şi de unde mie aceasta, ca să vina la mine Maica Domnului meu?” (Luca 1, 41-42). După salutarea Elisabetei, însăşi Prea Sfânta Fecioară a mărturisit, ca într-o profeţie, că pe ea “o vor ferici toate neamurile” (Luca 1, 48).
Când a binevoit Hristos, Dumnezeul nostru, să ia la Sine pe Maica sa, cu trei zile mai înainte a făcut-o să cunoască, printr-un înger, mutarea ei de pe pământ la viaţa cea cerească. Născătoarea de Dumnezeu s-a bucurat cu bucurie mare şi s-a suit degrabă în Muntele Măslinilor, ca să se roage.
S-a întors, apoi, acasă şi a pregătit toate cele de îngropare, încredinţând pe vecine că, mutându-se la ceruri, nu numai pe ele nu le va uita, ci pe toată lumea o va cerceta şi o va ocroti. Şi a împărţit văduvelor sărace veşmintele sale. Apoi şi-a luat iertăciune de la toţi şi, culcându-se pe pat, a făcut rugăciune pentru întărirea lumii şi pentru vieţuirea în pace. Binecuvântând pe toţi cei de faţă, şi-a dat sufletul în mâinile Fiului şi Dumnezeului ei. Şi multe vindecări s-au împărţit tuturor celor bolnavi, prin binecuvântarea ei.
S-a făcut, atunci, tunet mare şi au venit de la marginile lumii, ca pe nişte nori, toţi Apostolii lui Hristos, la casa Maicii Domnului din Ierusalim. Şi, începând Petru cântarea cea de îngropare, Apostolii au ridicat patul şi au petrecut, până la mormânt, trupul cel primitor de Dumnezeu. Sosind în satul Ghetsimani şi aşezând în mormânt trupul Maicii Domnului, Apostolii au zăbovit acolo încă trei zile, aşteptând pe Apostolul Toma care, din dumnezeiască rânduială, lipsea. Sosind; Toma Apostolul era întristat că nu se învrednicise sa vadă şi el chipul adormit al Maicii Domnului, ca şi ceilalţi Apostoli. Cu hotărâre de obşte, s-a deschis mormântul pentru el. Când s-a deschis, s-au minunat, căci au aflat mormântul fără sfântul ei trup şi era numai giulgiul lăsat, ca mângâiere şi mărturie nemincinoasă a mutării Născătoarei de Dumnezeu, cu trup cu tot, la ceruri.
Pe scurt, după credinţa Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domnului trupul ei n-a cunoscut putrezirea, care vine după moarte, nici n-a rămas în mormânt. Maica Demnului, cu trupul schimbat, viu şi proslăvit, a fost mutată la ceruri, ca o pârgă a întregii omeniri. Dar, spre deosebire de Mântuitorul, ea a fost dusă la ceruri de îngeri, nu prin puterea ei, ca Mântuitorul. Şi acolo se roagă de-a pururi pentru noi. Să avem mare încredere în rugăciunea ei, că ea singură poate vorbi lui Dumnezeu, ca o mamă unui fiu al ei. (fragment din Sinaxarul la Adormirea Maicii Domnului).
Biroul de Comunicare şi Relaţii Mass-media
Tel.fax. 0241611201 Mă numesc Cosmina Spânoche, am 9 ani şi sunt din Constanţa. Pictez orice, dar iconografia mă atrage în mod special. Am pictat prima mea icoană pe sticlă la vârsta de 3 ani, inspirată fiind de un grup de copii talentaţi pe care i-am văzut la televizor. Acum studiez icoanele pe sticlă sub îndrumarea Doamnei Profesoare Ina Burduţa, o doamnă foarte drăguţă care m-a învăţat să pun suflet în tot ceea ce lucrez. Icoanele pe lemn le-am pictat fără să fiu îndrumată de cineva, în stilul neobizantin utilizat de către artiştii în secolul al XVIII-lea. Pe lângă pictură mai am şi alte hobby-uri, sunt o fire sportivă: îmi place să schiez, să patinez cu role, să înot. De asemenea, întotdeauna aloc o parte din timpul meu Lumii antice, Egiptului antic, în special.
Link-uri: Noutati pe Platforma 1 “Lacasuri Ortodoxe
DOSARE – Documente Schitul Cetatuia “Schimbarea la Fata” – Magura (Buzau)
CATEGORIA FILM: Efectul televiunii asupra copilului – “Agresiunea virtuala” Recomandari: RUSALCA (un desen, video animat) Un film KSLCatalin: Sfintii Mucenici Epictet (preotul) si Astion(diaconul) – Aici este Casa lor… si se vor intoarce pentru totdeauna, in Casa lor… Un film KSLCatalin: Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul – Caldarusani (Vecernia Mare, Hram) Un film KSLCatalin: “Rugaciune catre Sfantul Nectarie – Filotei Zervakos”Un film KSLCatalin: “Despre frumusetea normalitatii”, dati click aici.
CATEGORIA ARTICOLE: Parintele Rafail – Schitul Lacu – transcrieri in “taina”(4) Pe Stapanul si Arhiereul nostru…” Sfanta Manastire Petru Voda – Parintele Iustin Parvu: “Sa fim buni si cuminti…” Gradul de incredere in Biserica – interesul cui? „Trasul de sireturi” sau… Parintele Iustin, ca scuza a „Bisericii antiecumenice, a inimii”- limite demult depasite Biserica Anti-Corneana Romana(click aici)
CATEGORIA TEHNIC:– Chestionare pentru examenul auto (scoala de soferi), simulator si informatii utile.– Detector de “prieteni” invizibili pe messenger (click aici)
Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA