Publicat pe 14.08.2008

Stiri Lacasuri Ortodoxe 15 august (gustar) 2008

 

>> Am avut ocazia la varsta mea sa stau la multe capatii de morti. Nici o teologie – nu mai vorbesc de filosofie, care e depasita prin ea insasi – nu te invata mai mult decat suferinta Crucii. Cine fuge de Cruce fuge de Dumnezeu. Nu se poate fara jertfa ! Pr. Arsenie Papacioc

 

Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:

 

 

Adormirea Preamaritei Stapânei noastre Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria.

 

Preamarea si nespusa iubire de oameni ce a aratat Dumnezeu catre noi, întorcând cu rusine pe necredinciosii agareni prin mijlocirea Preasfintei Stapânei noastre de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria.

 

SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.

 

Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă

 

Un frate a venit catre avva Victor, cel ce petrecea intru tacere in lavra lui, zicand : ce sa fac parinte, pentru ca ma biruieste lenevirea ? Zis-a lui batranul : aceasta boala, fiule, este sufleteasca. Ca precum celui bolnav de ochi, din cumplita durere, i se pare ca vede lumina, iar celui sanatos i se pare ca vede putin, asa si cel slab la suflet, din putintica trandavie se slaveste, parandu-i ca este mare lenevirea, iar cel sanatos cu sufletul, intru ispite se bucura mai mult (Patericul Egiptean – rubrica de Tryanna)

 

Preafericitul Mitropolit Volodimir a oficiat o slujbă de canonizare a Arhimandritului Varsanufie, Mărturisitorul din Kherson

 

 

Sambata, 9 august, în ziua cinstirii Sfântului Serafim de Sarov, patriarhul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, Mitropolitul Volodimir, a efectuat o vizita în Eparhia de Kherson, unde a oficiat o Sfanta Liturghie in Catedrala Sfântul Duh. Alaturi, au oficiat slujba Mitropolitul Lazar de Simferopol şi Crimea, Ilarion – Mitropolit de Doneţk şi Mariupol, Arhiepiscopul Ionafan de Tulchin şi Bratslav, Arhiepiscopul Pitirim de Mikolaiev şi Voznesensk, Arhiepiscopul Simeon Vinnita şi Mohiliv-Podilsk, Arhiepiscop al Efraim Kriveii Rih şi Nikopol, Arhiepiscopul Ioann de Kherson şi Tavriysk, Arhiepiscopul Pavel de Visgorod, Arhiepiscopul Luka de Konotop şi Gluchiv, Episcopul Panteleimon de Aleksandria şi Svitlovodsk, Episcopul Arsenie de Sviatogorsk, Episcopul Meletie

 

 

de Hotin, Episcopul Mitrofan de Horlivka şi Sloviansk, Episcopul Ioasaf de Nova Kahovka şi Boryslav, Episcopul Alexander de Pereyaslav-Khmelnytskyi, şi preotii locali, relateaza corespondentul special, Maxim Sidorenko. La rugăciune au mai fost prezenti Guvernatorul regiunii, Boris Sylenkov, Directorul Regional de Rada, Volodimir Demiokhin, primarul Kherson-ului, Volodymyr Saldo şi alţi reprezentanţi ai administraţiei oraşului. În aceeaşi zi s-a oficiat si ultima slujba a parastasului si slujba canonizarii Arhimandritului Varsanufie Mărturisitorul din Kherson. În timpul ceremoniei ultimului parastas, arhiepiscopul Efraim din Nikopol şi Kryvyi Rih, care conduce de mai mulţi ani de Departamentul Sinodal pentru Canonizarea Sfintilor, a citit decizia Sfântului Sinod al UOC din 18 aprilie, de canonizare a Arhimandritului Varsanufie (Yurchenko) in rândurile sfintilor locali, din Eparhia Kherson. Apoi, Episcopul Mitrofan de Horlivka şi Sloviansk a citit viaţa Sfântului. La final s-a cantat troparul, iar clerul si credinciosii s-au putu inchina la sfintele moaste, neputrezite. După terminarea slujbei, Patriarhul Volodimir a întreprins o vizită în Episcopia Mykolaiev.

 

 

 

 

 

@KSLCatalin

 

Invitatie la hramul “Adormirii Maicii Domnului”

 

Romanii din Mississauga, Toronto, Oakville, Brampton si din imprejurimi sarbatoresc astazi cel de-al doilea Hram al Bisericii: Adormirea Maicii Domnului, la Biserica Sarbeasca Sf. Ap. Petru si Pavel din Oakville. De la ora 9.30 va fi oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca, iar de la ora 18.30, Taina Sf. Maslu la Biserica Sf. Ap. AndreI.

 

Sambata, 16 august, de la ora 18:30, se va tine Vecernia cu cei doi ierarhi, iar duminica, 17 august, de la ora 9.30, este programata Sfanta Liturghie Arhiereasca in aer liber, ce va fi oficiata in prezenta IPS Nicolae, PS Ioan Casian si a unui sobor de preoti.

 

Ceea ce poate parea ciudat este ca duminica, in cadrul picnicului, se va organiza si “Cupa Parohiilor” la fotbal, aflata la a doua editie. Cu aceasta ocazie, toate parohiile din GTA si din imprejurimi sunt invitate sa isi trimita echipele de fotbal reprezentand fiecare parohia. Participarea la acest eveniment va ajuta la strangerea de fonduri pentru ridicarea turlei si pentru izolarea exterioara a bisericii Sfantul Andrei, se arata intr-un mesaj al Consiliului Parohial al Bisericii Sf. Andrei, citat de publicatia romaneasca Faptu’ Divers.(RGN)

 

O comunitate schismatică a aderat la Biserica Ortodoxă canonică din Ucraina

 

Sambată, 9 august, Arhiepiscopul Mitrofan de Bélaïa Tserkov, eparhie din apropierea Kiev-ului, a primit în cadrul Bisericii Ortodoxe canonice Ucraineene, o parohie care anterior aparţinea “Patriarhiei” auto-denumite “de la Kiev”. De asemenea, arhiepiscopul a numit şi un diacon pentru parohia cu hramul Sfinţilor Ioachim şi Ana.

 

 

@KSLCatalin

 

Mitropolitul Volodimir a sfinţit piatra de temelie a constructiei Bisericii Sfânta Nina, asemeni apostolilor si luminatoare a Georgiei

 

Pe 10 august, în cursul vizitei la Episcopia de Mikolaiev, Mitropolitul Volodimir a efectuat o slujba de sfintire a pietrei de temelie a constructiei Bisericii Sfânta Nina, sfântă asemeni apostolilor si luminatoare a Georgiei. Biserica va fi construită pe teritoriul uneia dintre unităţile militare din oraş.

 

La finalizarea slujbei Mitropolitul a discutat cu cei prezenti la acest eveniment şi i-a decorat cu ordine pe cei ce au inceput constructia. Comandantul general al Unitatii Armate din Ucraina general-locotenent Ivan Svyda a primit ordinul Sfantului intocmai cu apostolii Print Vladimir, iar seful Consiliului Regional, Mykolaiev George Abşilava a primit ordinul Ilie din Murom, a relatat Maxim Sidorenco, corespondent special al Bisericii Ortodoxe din Ucraina (sa stim despre ce vorbim,

 

 

…Sfanta Nina, click aici)

 

 

@KSLCatalin

 

Biserica Ortodoxa din Atlanta

 

 

Membrii consiliului parohial de la Biserica Ortodoxa Romana Sfanta Maria din Atlanta vau avut duminica, 10 august, de la orele 18:00, o intalnire cu comitetul de organizare a Scolii de Duminica si invatatoarele care vor preda religia. Acestea vor intocmi programele pentru noul an scolar si vor pregati salile de clasa, informeaza pagina de web a Bisericii.

 

 

@KSLCatalin

 

Moartea unui episcop din Rusia

 

Episcopul MICHEL DE Kourgansk, în vârstă de 56 de ani, a murit la 11 august 2008. Administrarea Episcopiei de Kourgansk a fost atribuită temporar Episcopului Teofilact, auxiliar din Eparhia de Celiabinsk. Inmormăntarea a avut loc pe 13 august şi a fost oficiată de Arhiepiscopul Vincent de Ekaterinburg.

 

 

@KSLCatalin

 

 

PS Nicodim va fi prezent la hramul mănăstirii Tismana-Gorj

 

Vineri, 15 august 2008, în ziua ,,Adormirii Maicii Domnului”, Prea Sfinţitul Episcop Nicodim va participa la Hramul Sfintei Mănăstiri Tismana, ctitorie a Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfinţit. Mănăstirea este unul dintre cele mai vechi aşezământe monahale din Ţara Românească, având un rol primordial în menţinerea credinţei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Se află pe teritoriul oraşului Tismana din judeţul Gorj, la 36 de km de oraşul Târgu-Jiu.

 

Reprezintă un monument de reculegere şi închinăciune, de cinstire a credinţei noastre strămoşeşti, un edificiu de prea frumoasă artă străveche. Ea a fost şi un post de apărare al ţării în vremuri de război, de găzduire a multor personalităţi pătrunse de un înalt patriotism.

 

Sfântul aşezământ monahal este amintit de multe ori şi în literatura română. Redăm câteva expresii:

 

“Veniţi la Tismana: linişte, dumbrăvi minunate şi ape curgătoare ce ţâşnesc de pretutindeni” G. Sfetea

 

“…O lume de închipuiri, de basm” Alexandru Vlahuţă

 

“Iată cea mai veche şi mai măreaţă din toate mănăstirile de peste Olt” Grigore Alexandrescu

 

“…măreţ cuib al Basarabilor” George Coşbuc.Pentru a cerceta cât mai multe informaţii despre mănăstirea Tismana, click aici:

 

 

.

 

Prefericitul Mitropolit Volodimir a oficiat o slujbă dedicată numirii in randul sfintilor, a noi martiri din Vasilieivca

 

 

Duminică, 10 august a avut loc o vizită arhiereasca în Eparhia de Micolaiev, unde Primatul Bisericii Ortodoxe Ucraineene a oficiat o slujbă dedicată canonizării Sfintilor Noi Martiri de Vasilieivka. Sfanta Liturghie şi trecerea in randul sfintilor, au avut loc la Catedrala de Nasterii Maicii Domnului, din Mikolaiev. Cei ce au oficiat slujba, alaturi de patriarh au fost Arhiepiscopul Ionafan de Tulchin şi Bratslav, Arhiepiscopul Sofroni de Chercasi şi Caniv, Arhiepiscopul Pitirim de Mikolaeiv şi Voznesensk, Arhiepiscopul Simeon de Vinnita şi Mohiliv-Podilsk, Arhiepiscopul Efraim de Krevei Rih şi Nicopol, Arhiepiscopulul Ioann de Cherson şi Tavriesk, Arhiepiscopul Pavel de Vişgorod, Episcopul Panteleimon de Olecsandriea şi Svitlovodsk, Episcopul Meletie de Hotin, Secretarul Patriarhului UOC, Episcopul Alexander de Pereiaslsv-Khmelnitskii, şi preotii locali.

 

 

La rugăciune au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor regionale în frunte cu guvernatorul regiunii Aleksei Garkuşa, relateaza Maxim Sidorenco, corespondent special al Bisericii din Ucraina. Au fost canonizati printre martiri, preotii Sergei Stenk, Prokhor Bunchuk şi Kyryl Prymachuk, martirizati în vremurile de persecuţie ale Bisericii Ortodoxe. Ultimul parastas al noilor martiri a fost oficiat de preşedintele Departamentului Sinodal pe probleme de canonizare, Arhiepiscopul de Kherson şi Tavriysk, Ioann, care a anunţat decizia Sfântului Sinod al UOC din 18 aprilie 2008 de a-i canoniza pe martirii mentionati în rândurile sfintilor locali, din Eparhia de Mykolaiev.

 

 

La final, s-a cântat troparul Noilor Sfinti martiri, după care s-au inchinat la icoana sfinţilor şi la sfintele lor moaste. Toti credinciosii au trecut pe rand si s-au rugat in fata ramasitelor pamantesti, neputrezite, ale martirilor. Dupa terminarea slujbei, Patriarhul a tinut un cuvânt in care a amintit cat de placuti sunt sfintii in fata Lui Dumnezeu, precizând faptul că sunt modele pentru noi, cei ce îi cinstim. De asemenea, Biserica Ortodoxa a prăznuit si pe Sfântul Ierarh Pitirim, Episcopul de Tambov, în aceeasi zi.

 

 

@KSLCatalin

 

Particele ale Moastelor Sfântului Andrei, furate

 

 

Pe data de 8 august, particele din Moastele Sfântului Apostol Andrei, au fost furate din Altarul Bisericii Ortodoxe Grecesti, cu hramul Schimbarea la Faţă, Massachusetts. Particelele au fost păstrate generatii întregi de către o familie si au fost donate bisericii, in urma cu şase ani. Acestea erau păstrate într-o casetă de argint si sticlă, care avea si o plăcuţă din lemn, cu icoana pictata a Sfantului Apostol Andrei. In relatare se aminteste că Sfântul Andrei este patronul spiritual al Greciei, Scotiei, Rusiei şi României. Biserica crede ca furtul se datorează faptului că această cutiuţă a părut valoroasă, fiind din argint. Din Biserică a mai disparut şi un Sfânt Potir suflat cu aur.

 

 

@KSLCatalin

 

Romanii din Castellon raman fara biserica

 

Biserica Ortodoxa Romana din Castellon, ajutata de donatiile credinciosilor romani si de cele venite din partea unor patroni spanioli, a cumparat, in urma cu cativa ani, un loc la periferia orasului, pentru a construi o biserica ortodoxa. Insa, de curand, a aparut o problema care ii impiedice pe romani sa inceapa lucrarile. “Primaria a hotarat sa construiasca o autostrada care traverseaza terenul. Ar trebui sa ne dea in loc un alt teren pe care sa ne ridicam biserica sau sa ne despagubeasca financiar”, spune parintele Lucian Niculet. In prezent, Parohia Sfantul Nicolae se afla la parterul unui bloc din localitate, dar este prea mica pentru cei 300-400 de credinciosi care vin duminica la liturghie. “De Sfintele Pasti am fost nevoiti sa tinem slujba in strada. In incinta bisericii nu incapeau nici macar un sfert din toti credinciosii”, adauga preotul. Membrii bisericii au infiintat, langa biserica, Fundatia Sfantul Nicolae, unde se tin clase de religie, limba romana, istorie si geografie pentru copiii romani. “Acum am inceput si o campanie de strangere de fonduri si haine pentru a-i ajuta pe romanii din estul tarii, care au fost afectati de recentele inundatii”, incheie preotul Niculet. (RGN)

 

 

Prăznuirea Sfinţilor Brâncoveni în Episcopia Slatinei

 

Sâmbătă, 16 august a.c., începând cu orele 9.00, la Mănăstirea Brâncoveni, se va oficia Sfânta Liturghie cu ocazia prăznuirii Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ocrotitorul Episcopiei Slatinei. După Sfânta Liturghie se va săvârşi slujba parastasului pentru părinţii Sfântului, înmormântaţi în biserica mare a mănăstirii. Alături de Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei, se vor afla şi alţi ierarhi, din eparhiile învecinate, reprezentanţi ai autorităţilor locale, preoţi şi credincioşi din întreaga eparhie. Manifestările legate de această sărbătoare vor continua în municipiul Slatina, unde, la Podul Olt, la orele 16.30, va avea loc festivitatea de inaugurare a Bulevardului „ Sfântul Constantin Brâncoveanu“. Începând cu orele 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Municipiul Slatina va avea loc o sesiune de comunicări şi un concert în cinstea Sfinţilor Martiri Brâncoveni susţinut de Corala „ Voces Domini“, corul de maici al Mănăstirii Brâncoveni şi Grupul Psaltic „ Sfântul Constantin Brâncoveanu“ al Episcopiei Slatinei.

 

Biroul de Presă al Episcopiei Slatinei

 

Mihai Viteazul – “cavaler al lui Hristos şi apărător al creştinătăţii”

 

Au trecut 407 ani de la moartea celui considerat de istoriografia românească drept primul unificator al Ţărilor Române şi erou naţional. Mihai Viteazul este domnitorul care a reuşit pentru prima dată – în anul 1600 – unificarea celor trei principate: Moldova, Transilvania şi Ţara Românească. Domnitorul Mihai Viteazul s-a implicat activ nu numai în viaţa politică, ci şi în cea religioasă, căutând permanent îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale clerului, precum şi ale lumii de rând. Ca membru al Ligii Creştine, a fost recunoscut de aceasta ca un apărator al credinţei, iniţiatorul Ligii, papa Clement al VIII-lea, numindu-l „cavaler al lui Hristos şi apărător al creştinătăţii“. Pentru întreaga sa activitate, a rămas să dăinuie de-a lungul veacurilor ca Mihai cel viteaz sau Mihai Viteazul, înscriindu-se astfel în galeria marilor domnitori români. Mihai Viteazul, de la a cărui naştere se împlinesc, anul acesta, 450 de ani… (continuarea articolului:

 

 

click aici)

 

 

Mesajul PF Părinte Patriarh Daniel la aniversarea a 100 de ani de la deschiderea cursurilor de vară ale Universităţii de la Vălenii de Munte

 

O ŞCOALĂ DE UN VEAC – CANDELĂ DE VALORI Împlinirea unui secol de la inaugurarea de către Nicolae Iorga a Cursurilor de vară ale Universităţii populare de la Vălenii de Munte, cea mai longevivă iniţiativă culturală de acest gen din România, are o semnificaţie profundă pentru Biserica noastră Ortodoxă Română, „Maica spirituală a poporului român”, Vălenii de Munte fiind locul unde s-au plămădit oameni de valoare care au slujit cu dăinuire deopotrivă neamul românesc şi Biserica sa naţională. O astfel de aniversare este în primul rând o aducere aminte faţă de înaintaşii noştri: „Aduceţi-vă aminte de mai marii (înaintaşii) voştri care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu, priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi le urmaţi în credinţă” (Evrei XIII, 7), cum spune Apostolul Neamurilor, Sfântul Pavel, dar şi un act de cinstire faţă de idealul lor nobil şi de efortul lor jertfelnic. Ideea lui Nicolae Iorga de a înfiinţa o Universitate Populară care să promoveze marile valori ale civilizaţie universale şi ale neamului românesc a prins rădăcini, devenind peste timp o adevărată stare de spirit, un altar al cultivării aspiraţiilor culturale şi spirituale ale poporului român de către cei mai luminaţi fii ai săi, dar şi un factor important de promovare a dialogului liber şi constructiv între contemporani şi generaţii. Într-una din mărturiile testamentare, Iorga spunea: „Viaţa unui popor, succesul lui în lunga luptă tăcută a naţiilor nu le determină nici întinderea pământului, nici numărul populaţiei, nici bogăţia. Acestea se câştigă, dar ele nu stau la originea puterii. Izvorul acestei puteri este viaţa morală a unei comunităţi, seriozitatea cu care priveşte traiul, măsura cu care îşi alege ţintele şi rigoarea cu care le urmăreşte, respectul adânc, cultul pentru realitatea lucrurilor.” Cu aceste gânduri ale savantului Nicolae Iorga, binecuvântăm lucrările ediţiei aniversare din acest an ale Cursurilor de vară ale Universităţii Populare „Nicolae Iorga”, rugând pe Bunul Dumnezeu să reverse harul şi dragostea Sa asupra tuturor celor ce se ostenesc pentru promovarea marilor valori culturale, morale şi spirituale ale Bisericii şi ale neamului nostru românesc.

 

† DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

 

 

Astazi, hirotonirea intru arhiereu a Preacuviosului Parinte Arhimandrit Andrei Nicolae Moldovan

 

Ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca epicop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Nicolae Moldovan va fi hirotonit întru arhiereu vineri, 15 august a.c.,cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

 

Ceremoniile au început de aseara, la ora 16, când s-a facut ipopsifierea Părintelui Andrei.

 

Alături de Înaltpreasfinţia Sa Dr. Laurenţiu Streza , vor participa Înaltpreasfinţia Sa Irineu, Mitropolit al Olteniei şi Înaltpreasfinţia Sa Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

 

Nefirescul devenit firesc…

 

Pentru rugaciunile…

 

 

Privind din locul in care suntem fie in sus, spre inaltimile desavarsirii, fie in jos, spre abisul uitarii de Dumnezeu si al pacatelor…, simtim o strangere de inima. Pare prea ingusta puntea pe care umblam, care duce la Viata Vesnica. Pentru a nu ne inspaimanta, alegem sa nu mai privim in nicio directie oarecare – ci, cu ochiul mintii intors in inima, vedem acolo pe Cel Care ne este si Chemare, si Mangaiere, si Cale, si Prieten, si Tata…, pe Dumnezeu, Cel Unul in Fiinta si intreit in Persoane!

 

Ci, vai!, aceasta vedere e doar cat o strafulgerare. După care ramanem in intuneric, bajbaind in bezna patimilor. Acum tasneste rugaciunea catre Domnul, catre Maica Sa, catre Sfinti si Ingeri, – si adaugam: Pentru rugaciunile parintelui nostru duhovnic, Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, Amin. Si asa, parcurgem calea cea ingusta, de fapt, ajutati din toate partile (chiar daca nu observam), sub Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului!

 

Multumim tuturor celor care se roaga si pentru noi, pacatosii!

 

„Iata, stau la usa si bat; de va auzi cineva glasul meu si va deschide usa, voi intra la el si voi cina cu el si el cu Mine.” (Apoc. 3, 20) – Si aceasta cina este… in inima noastra!

 

„Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el.”(Ioan 14, 23) teolog Mirela Sova

 

Carrefour cultural (ACUM nr.3)

 

Stirile saptamanii – cultura, invatamant, aparitii editoriale, carti religioase, click aici pagina 1, click aici pagina 2

 

Link-uri: Noutati pe Platforma 1 “Lacasuri Ortodoxe

 

DOSARE – Documente Schitul Cetatuia “Schimbarea la Fata” – Magura (Buzau)

 

CATEGORIA FILM: Efectul televiunii asupra copilului – “Agresiunea virtuala” Recomandari: RUSALCA (un desen, video animat) Un film KSLCatalin: Sfintii Mucenici Epictet (preotul) si Astion(diaconul) – Aici este Casa lor… si se vor intoarce pentru totdeauna, in Casa lor… Un film KSLCatalin: Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul – Caldarusani (Vecernia Mare, Hram) Un film KSLCatalin: “Rugaciune catre Sfantul Nectarie – Filotei Zervakos”Un film KSLCatalin: “Despre frumusetea normalitatii”, dati click aici.

 

CATEGORIA ARTICOLE: Parintele Rafail – Schitul Lacu – transcrieri in “taina”(4) Pe Stapanul si Arhiereul nostru…” Sfanta Manastire Petru Voda – Parintele Iustin Parvu: “Sa fim buni si cuminti…” Gradul de incredere in Biserica – interesul cui? „Trasul de sireturi” sau… Parintele Iustin, ca scuza a „Bisericii antiecumenice, a inimii”- limite demult depasite Biserica Anti-Corneana Romana(click aici)

 

CATEGORIA TEHNIC:– Chestionare pentru examenul auto (scoala de soferi), simulator si informatii utile.– Detector de “prieteni” invizibili pe messenger (click aici)

 

Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.