Vaticanul poate declara o fată de şase ani “doctor al Bisericii”

O fată italiană, moartă la şase ani de cancer, în 1937, ar putea fi proclamată “doctor al Bisericii”, un titlu rezervat teologilor şi marilor mărturisitori ai religiei catolice, a declarat un prelat la Vatican.

“Procesul de beatificare a Antoniettei Meo este în curs de desfăşurare, iar unii vorbesc de numirea unui nou Doctor al Bisericii”, a spus Episcopul Jose Redrado, joi, secretar al Consiliului Pontifical, citat de agenţia de presă a episcopilor italieni SIR.

Episcopul Redrado a susţinut că fata, cunoscută sub numele de Nennolina “a lăsat un jurnal de 150 de scrisori adresate Lui Iisus, Fecioarei Maria şi Sfintei Treimi.”

“Specialiştii au descoperit cu stupoare în scrierile sale, o exprimare magnifică, teologică”, a adăugat el.

Cel mai tânăr doctor al Bisericii, la această dată, este Therese de Lisieux, care a murit la 24 de ani, în 1897. A fost proclamată sfântă în 1925 şi Doctor al Bisericii în 1997.

Antonietta Meo a avut un picior amputat la vârsta de cinci ani şi jumătate, după descoperirea unei boli grave. Papa Benedict XVI a dat undă verde procedurilor de beatificare, în decembrie 2007. Conform dosarului, publicat de Vatican mai apoi, copila, descrisă ca “luminoasă şi veselă”, a demonstrat în timpul bolii sale “o intensă viaţă mistică”.

Ca exemplu, Radio Vatican a citat o scrisoare în care fata se adresa “pruncului Iisus”: “Dragă Pruncule Iisus, eşti sfânt, tu esti bun, nu-mi lua piciorul. Dar dacă nu vrei, fie voia Ta” .

Doctorii Bisericii sunt peste treizeci, inclusiv Sfântul Augustin (autorul “Confesiunilor”) sau Sfântul Thomas d’Aquino.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.