Monahism si Arta in Arhiepiscopia Ramnicului

„Este o reală sărbătoare pentru cei care am vizitat astăzi această expoziţie, făcută cu multă dragoste, cu multă artă şi cu multă străduinţă. Biserica noastră duce mai departe ceea ce am primit şi noi de la strămoşii noştri: dragostea faţă de Dumnezeu, faţă de artă şi de trecutul nostru, şi lăsăm cu bucurie celor care vin după noi o moştenire destul de frumoasă. Am trăit un ceas de aleasă bucurie şi de aceea urez tuturor celor care s-au străduit ca să organizeze această expoziţie, mai ales celor care au făcut icoanele, lucrările în sculptură şi celelalte obiecte care s-au expus astăzi, să le înmulţească Dumnezeu harul şi să le dea putere în această îndeletnicire creatoare ca să pună în valoare şi pe mai departe credinţa şi tradiţia noastră ortodoxă românească, ca să rămână mărturie că Biserica Ortodoxă esteo Biserică vie, dreaptă şi lucrătoare”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.