Recomandare: Postind în duhul Sf. Ioan Gură de Aur – Pr. Bogdan

Postul potoleste trupul, infraneaza poftele cele nesatule, curateste si inaripeaza sufletul, il inalta si il usureaza” spune Sfantul Ioan Gura de Aur. Este o foarte scurta dar extrem de relevanta prezentare a ceea ce numim post. In general, din pacate, s-a acceptat ca prin post sa se inteleaga abtinerea pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp de la anumite mancaruri socotite „de dulce”(carne, lapte si derivate din lapte, oua). Spun „din pacate” intrucat eliminarea pentru o perioada a mancarurilor enumerate mai sus reprezinta doar un mic aspect al postului, anume postul de bucate. In realitate, sensul postului este ca, printr-o ampla curatire trupeasca si sufleteasca, sa ne pregatim pentru a intampina o sarbatoare crestina de mare importanta (in cazul postului de durata) sau pentru a ne reaminti semnificatia unei anumite zile (in cazul postului de miercuri sau de vineri). Asadar, postul de bucate trebuie combinat, neaparat, cu postul de pacate, pentru a putea vorbi de un post in acceptiunea crestina. Altfel, putem vorbi doar de cure de slabire sau de dezintoxicari ale organismului, de altminteri recomandate frecvent de medicina.

Pentru continuare dati click pe banner:


Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.