>> Cei mai multi tineri se gândesc la o căsătorie pentru plăceri, mai întâi, ceea ce este o mare greseală. Aceste lucruri ti le-a dat Dumnezeu gratuit, nu trebuie să te mai preocupe. Nu nasterea de copii e un scop suprem al căsătoriei, ci stimularea reciprocă pentru mântuire. Nasterea de copii e o consecintă. Sigur că ai să te bucuri si de aceste lucruri, dar să nu fie o lună de miere si o viată de amar. O căsnicie trebuie să fie dintru început solidă. Cum se zice, dacă trăiesti prezentul, repari trecutul si câstigi si viitorul. Asadar, este o greseală să construiesti o relatie pe niste motive imediate. Trebuie gândit dacă ea rezistă la toate greutătile binecuvântate ale căsniciei. Pr. Arsenie Papacioc
Sfinţii zilei – calendar ortodox, astăzi prăznuim:
Sfintii Mucenici Flor si Lavru.Sfânt gloată de săraci, care a zdrobit idolii.Sfintii Mucenici Ermi, Serapion si Polien.Sfânta Muceniţă Iuliani (Iuliana), cea aproape de Strovil.Sfântul Mucenic Leon, care a patimit lânga mare, aproape de Mira Lichiei.Sfintii patru sihastri, care în pustiu cu pace s-au savârsit.Patriarhii Constantinopolului: Ioan si Gheorghe.Cuviosii Parinti: Varnava, Sofronie si Hristofor.Preacuviosul Ioan, staretul manastirii de la Rila, Bulgaria.Sfântul Arsenie cel Nou, din Paros.
SUNETUL de fond se corecteaza din player-ul aflat in partea cea mai de jos a paginii.
Ştire din “bătrâni” rămasă … pentru noi povaţă
Despre rugăciunea continuă Era un mirean foarte evlavios in viata lui si a venit la avva Pimen. S-au mai intamplat la batranul si alti frati, cerand sa auda de la el vreun cuvant. Si a zis batranul mireanului celui credincios : graieste fratilor vreun cuvant ! Iar el se ruga zicand : iarta-ma, avvo, eu ca sa invat am venit. Si silit fiind de batran, a zis : eu sunt mirean si vanzand si negutatorind verdeturi, dezleg legaturite si le fac mici, cumpar cu putin si vand cu mult, insa nu stiu din Scriptura sa vorbesc, dar o pilda voi zice. Un om a zis prietenului sau : fiindca am pofta sa vad pe imparatul, vino cu mine! A zis lui prietenul : vin cu tine pana la jumatatea caii. Si a zis altui prieten : vino tu de ma du la imparatul ! I-a zis lui : te duc pana la palatul imparatului. Zis-a si celui de al treilea : vino cu mine la imparatul! Iar el a zis : eu vin si te duc la palat si stau si graiesc si te bag la imparatul. Si l-a intrebat pe el : care este puterea pildei? Si raspunzand, le-a zis lor : cel dintai este nevointa care povatuieste pana la drum, cel de al doilea este curatenia, care ajunge pana la cer, iar al treilea este milostenia, care duce pana la Imparatul Dumnezeu cu indrazneala. Si asa fratii, folosindu-se s-au dus (Patericul Egiptean – rubrica de Tryanna)
Multumiri primite pe adresa grupului Lacasuri Ortodoxe @KSLCatalin (in prezent 5500 membri)
Stimati colaboratori, semnatari ai listei,
Iata, 4 ani dupa initierea proiectului RWW Group « SAVE the DANUBE DELTA » aflam ca Ucraina a decis sistarea lucrarilor la Canalul Bastroe!
Va multumim si pe aceasta cale tuturor celor ati sustinut acest proiect fie prin semnatura pe petitia online, fie prin mediatizarea proiectului, fie prin lobby pe langa diverse foruri internationale sau prin participarea la Simpozionul organizat de RWW Group la Haga in noiembrie 2004.
Dr. Theodor BAN
RWW Group, https://www.petitiononline.com/RomDelta/petition.html
44656 Signatures Total, Save the Danube Delta! – Salvati Delta Dunarii! Theodor Banu Olanda
Ucraina a sistat lucrarile la canalul Bistroe Vineri, 15 August 2008
Guvernul ucrainean a revocat la data de 11 august decizia privind realizarea celei de a 2-a faze de constructie a canalului Bastroe. MAE considera ca este un pas inainte in directia conformarii de catre
partea ucraineana cu dispozitiile conventiilor internationale si solicitarile diverselor organizatii internationale.
Ucraina a fost avertizata recent de mai multe organizatii si partide participante la conventii internationale (Conventia Espoo, Conventia Berna, Conventia Aarhus, Conventia de la Ramsar, UNESCO, Comisia Internationala pentru Protectia Fluviului Dunarea) sa inceteze lucrarile la Canalul Bistroe.
Interviu cu parintele Irineu Slatineanul
Rezultatul violenţelor religioase din Pakistan a ajuns la aproape 200 de morti
Violenţele sectare între musulmanii siiti si suniti, în partea de nord-vest a Pakistanului au dus la 194 de decese în mai puţin de două săptămâni. 23 de persoane au fost ucise in noaptea de sambata spre duminica in regiunea Kurram din Afganistan, aflată aproape de granita – scena cea mai sangeroasă, sectară, din această ţară. “Cel puţin 23 de oameni au fost ucişi, din aceste tabere şi 28 răniţi “, a declarat, sub acoperirea anonimatului, un oficial din serviciile de securitate. Potrivit acestei surse, noul record total este de 194 de morti si 286 de raniti. Siitii reprezintă circa 20% din populaţia din Republica Islamică Pakistan, foarte populată de suniţi, dar acestia reprezintă majoritatea din Parachinar, principalul oraş în Kurram, aflat la 290 km de Islamabad. Aproximativ 4.000 de persoane au fost ucise în violenţele sectare din întreaga ţară, începând cu anul 1980.
@KSLCatalin
Papa denunţă renasterea rasismului
Benedict al XVI-lea a denuntat duminică o renasterea “îngrijoratoare” a rasismului, de multe ori din cauza “problemelor sociale şi economice”, în timpul unei rugăciuni tinute în Angeles Castel Gandolfo, resedinta de vara a papei, în exteriorul Romei. “Una dintre cele mai importante realizari ale omenirii este depăşirea rasismului. Din păcate, noi manifestări ale rasismului sunt înregistrate în unele ţări, adesea legate de problemele sociale şi economice, dar acestea nu pot justifica discriminarea rasială”, a continuat papa, fără a menţiona vreo ţară. Săptămânalul „Famiglia Cristiana”, în mod repetat, a denuntat drept “indecent” si “rasist” proiectul guvernului de a lua amprentele digitale ale copiilor nomazi si a criticat slaba reacţie în Italia, cauzată de această măsură de securitate, alături de altele.
@KSLCatalin
Un grup de americani a vrut sa introducă 300 de Biblii in China
Lucratorii vamali chinezi au capturat duminică, 300 de Biblii, aflate în posesia a patru americani intrati pe aeroport, în Kunming (SE Chinei), care doreau sa le introducă ilegal in ţară, conform declaratiilor unui membru al grupului. Pat Klein, un misionar aflat la conducerea unui grup religios numit “Viziune dincolo de frontiere”, a spus ca oficialii vamali le-au confiscat Bibliile, tipărite în chineză, la sosirea lor în Kunming (capitala Yunnan), venind din Thailanda. Nu a fost posibila contactarea imediată a funcţionarilor vamali sau a vreunui funcţionar al poliţiei Kunming, pentru confirmarea sechestrului.
Klein, in vârstă de 46 de ani, a introdus deja, mai mult de 10.000 de Biblii Chineze, in ultimiie 20 de ani, fără nici o problemă. Cei patru americani, inclusiv un baiat de 15 ani si bunicul său de 78 de ani, au refuzat să plece de pe aeroport, duminică seara, fără cărţile lor. Funcţionarii vamali le-au spus acestora că le-ar putea revendica atunci când ies din ţară, ori să le permită câte un exemplar de persoană, a afirmat Klein. Constituţia marxistă a Chinei permite libertatea religiei, dar, de fapt, grupurile religioase sunt obligate să se înregistreze. Potrivit Beijing, există 15 milioane de protestanti si cinci milioane de catolici în bisericile oficiale din ţară. Altfel, ar mai exista milioane de alte persoane care nu sunt enumerate, inclusiv 10 milioane de catolici în bisericile “neoficiale” sau “familiale”. Preşedintele George W. Bush, a participat la o masă la Beijing, în timpul şederii sale, la deschiderea Jocurilor Olimpice şi a presat China pentru a permite libertatea închinarii.
@KSLCatalin
Datorie, Libertate şi Curaj (Duminica a IX-a după Rusalii)
“Iar dând drumul mulţimilor, S-a suit în munte, ca să Se roage singur. Şi, făcându-se seară, era singur acolo. Iar corabia era acum la multe stadii departe de pământ, fiind învăluită de valuri, căci vântul era împotrivă. Iar la a patra strajă din noapte, a venit la ei Iisus, umblând pe mare. Văzându-L umblând pe mare, ucenicii s-au înspăimântat, zicând că e nălucă şi de frică au strigat. Dar El le-a vorbit îndată, zicându-le: Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi! Iar Petru, răspunzând, a zis: Doamne, dacă eşti Tu, porunceşte să vin la Tine pe apă. El i-a zis: Vino. Iar Petru, coborându-se din corabie, a mers pe apă şi a venit către Iisus. Dar văzând vântul, s-a temut şi, începând să se scufunde, a strigat, zicând: Doamne, scapă-mă! Iar Iisus, întinzând îndată mâna, l-a apucat şi a zis: Puţin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit? Şi suindu-se ei în corabie, s-a potolit vântul. Iar cei din corabie I s-au închinat, zicând: Cu adevărat Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Şi, trecând dincolo, au venit în pământul Ghenizaretului.” (Matei 14, 23-34)
Textul pericopic de la Matei 14, 23-34 te sileşte să urci în corabia gândurilor toate, întrebărilor nenăscute şi răspunsurilor date, să-L laşi pe Dumnezeu să se roage, să simţi vântul biciuindu-te în faţă, să te înspăimânţi ca de o nălucă, să primeşti îndemnul la curaj: Îndrăzneşte, Eu sunt, nu te teme! Şi chemarea: vino! Să eziţi, să te îndoieşti, îndată să-I urmezi lui Hristos şi apoi, iar şi iar, să rămâi cu cei din corabie, plin de libertate şi curaj, închinându-te cu adevărat Fiului lui Dumnezeu. Continuarea cuvantului de invatatura,
aici. Preot Sever Negrescu
PIATRĂ DE TEMELIE PENTRU BISERICA “SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI” – GIURGIU
În ziua de 16 august, Preasfinţitul Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Giurgiu. La acest eveniment au luat parte numeroase autorităţi locale şi un număr mare de credincioşi. La finalul slujbei, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a evocat martiriul domnitorului brâncovean şi al fiilor săi ca pe o jertfă întru păstrarea unităţii credinţei strămoşeşti, subliniind, totodată, importanţa construirii unui sfânt locaş în această parte a oraşului, înălţarea viitoarei biserici fiind o continuare firească a păstrării acestei unităţi prin efortul tuturor creştinilor eparhiei noastre.
Deocamdată, pe terenul unde va fi ridicat sfântul locaş se găseşte o capelă amenajată, unde vor fi oficiate slujbe religioase în fiecare zi din săptămână.
SFÂNTA LITURGHIE ÎN BISERICA SFINŢILOR MARTIRI BRÂNCOVENI DIN ORAŞUL GIURGIU
Duminică, 17 august 2008, în capela amplasată temporar, lângă locul viitoarei biserici închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către Preacuviosul Părinte Teodor Şerban, scretar eparhial. Celor prezenţi la sfânta slujbă, li s-a alăturat şi un grup de enoriaşi veniţi de la Parohia Meletie.Alte date,
aici.
IPS Teofan a sfinţit prima biserică în Moldova
Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit, pentru prima dată în calitate de Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, o biserică. Este vorba despre Biserica „Sfântul Gheorghe“ din satul Dumitreştii-Gălăţii, comuna Schitu-Duca, din judeţul Iaşi.
La Sfânta Liturghie a participat şi părintele Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2, alături de un sobor de 24 de preoţi. Cei peste 1.000 de credincioşi prezenţi la sfinţirea noii biserici din Dumitreştii-Gălăţii s-au bucurat de o vreme frumoasă. IPS Mitropolit Teofan i-a îndemnat în cadrul Sfintei Liturghii pe toţi copiii sub şapte ani să se împărtăşească, iar, la final, aceştia au oferit un moment artistic de muzică populară. Biserica nou-sfinţită a rămas deschisă, până la miezul nopţii, astfel încât prin altarul ei să poată trece pentru închinare toată lumea, bărbaţi şi femei. Cea mai mare parte a lucrărilor la Biserica „Sfântul Gheorghe“ din Dumitreştii-Gălăţii a început în anul 2002, cu sprijinul unor sponsori, dar şi al Primăriei Schitu-Duca. Ctitorii au primit, după Sfânta Liturghie, distincţii din partea Consiliului parohial, care au fost înmânate de IPS Teofan.
Pelerinaj la hramul mănăstirii Tismana-Gorj
Sute de credincioşi din Oltenia au participat vineri, 15 august 2008, în ziua ,,Adormirii Maicii Domnului”, la hramul mănăstirii Tismana. Din încredinţarea IPS Părinte Mitropolit Irineu, la acest moment a fost prezent şi PS Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a slujit încă din ajun slujba Vecerniei şi a Prohodului Maiici Domnului iar în ziua praznicului, a slujit Sfânta Liturghie.
Ctitorie a Sfântului Cuvios Nicodim cel Sfinţit, mănăstirea este unul dintre cele mai vechi aşezământe monahale din Ţara Românească, având un rol primordial în menţinerea credinţei ortodoxe de-a lungul a peste 600 de ani. Se află pe teritoriul oraşului Tismana din judeţul Gorj, la 36 de km de oraşul Târgu-Jiu.
Pentru a cerceta cât mai multe informaţii despre mănăstirea Tismana, puteţi vizita site-ul aici
.
Duminică a avut loc sarbătoarea peşterii Topolniţa
Duminică, pe 17 august, la Cireşu in judeţul Mehedinţi, va avea loc sarbatoarea peşterii Topolniţa.
Peştera Topolniţa, nu departe de schitul cu acelaşi nume, se află în partea centrală a Podişului Mehedinţi, între localităţile Marga şi Cireşu, la 30 km nord de Drobeta Tr. Severin.
Apele Topolniţei adunate în subteran au străpuns muntele şi au format gigantice galerii de o rară spectaculozitate.
Prin lungimea ei de 10.330 m peştera este a doua ca mărime în ţară (după Peştera Vântului) şi a 17-a din lume.
Sfinţii Brâncoveni, sărbătoriţi în Biserica „Sf. Gheorghe“ – Nou din Bucureşti
Sâmbătă, 16 august a.c., s-a prăznuit martiriul celor cinci Sfinţi Brâncoveni şi al vistiernicului Ianache. Cu această ocazie, Biserica „Sfântul Gheorghe“ – Nou din centrul Capitalei, unde este îngropat Sfântul Voievod Constantin Brâncoveanu, şi-a serbat hramul. Sfânta Liturghie săvârşită sâmbătă a fost oficiată de un sobor de nouă preoţi, protos fiind părintele Ion Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Printre preoţii invitaţi de parohul bisericii, Nedelea Cărămizaru, au fost şi pr. Dinu Pompiliu, protoiereul Protoieriei III Capitală, pr. Consilier Alexandru Gherasim, pr. Bogdan Gheorghe, fostul paroh, actualmente paroh la „Sfânta Vineri“ – Hereasca, şi alţii preoţi, atât cei care slujesc aici, cât şi apropiaţi ai parohiei. Alături de aceştia, Corala „Divina Armonie“, dirijată de Vasile Tudose, şi condusă de doamna profesor Paula Ciuclea, a dat răspunsurile de la strană, ca în fiecare duminică. Despre martiriul Sfinţilor Brâncoveni a vorbit părintele vicar Ion Iordache, în cuvântul de învăţătură. Acesta a amintit că „din anul 1992, prin actul de canonizare al Sfinţilor Brâncoveni, neamul românesc cinsteşte pe cel care a fost Constantin Vodă Brâncoveanu, şi cei patru fii ai săi, împreună cu sfetnicul Ianache Văcărescu“. Părintele a vorbit şi despre viaţa aleasă a sfântului voievod şi credinţa fierbinte în Iisus Hristos a acestuia. „Cultura bogată, dragostea şi iubirea de neam şi de ţară, a făcut ca, în vremea sa, Biserica să prospere. A înţeles că fără Dumnezeu este cu neputinţă a împlini toate celelalte necesare ocârmuirii vremii“. Acesta a vorbit şi despre momentul martiriului celor şase sfinţi, „în ziua de 15 august, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, când sfinţii brâncoveni au sfârşit prin tăierea capului, în faţa unui sultan păgân“. La sfârşitul slujbei, preotul paroh Nedelea Cărămizaru a citit scrisoarea ambasadorului creştin al Veneţiei la Înalta Poartă, care a fost prezent în 1714 la martiriul sfinţilor. Menţionăm că acest ambasador a reuşit să păstreze pentru veşnicie dialogul dintre bătrânul voievod Brâncoveanu şi fiul său, Mateiaş, de numai 12 ani. Voievodul cel mic era înspăimântat de sângele curs de la fraţii săi şi i-a cerut sultanului să-l cruţe. Dar Sfântul Constantin îl înfruntă pe fiul său: „Mai bine să mori în legea creştinească decât să te faci păgân, lepădându-te de Iisus Hristos, pentru a trăi câţiva ani mai mult pe pământ. Copilaşul ascultă, ridică capul şi cu glas îngeresc zise gâdelui: „Vreau să mor creştin. Loveşte!“. Această relatare ne arată că am avut „domn cu credinţă tare, putere multă şi statornicie în Iisus Hristos“, a conchis parohul. Părintele Nedelea Cărămizaru a spus că de la 1 septembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va începe pictarea bisericii, care este ctitorie a voievodului martir. De asemenea, Părintele Patriarh a binecuvântat ca, odată cu terminarea picturii, mormântul voievodului să fie deschis, iar sfintele moaşte ale acestuia să fie scoase pentru a fi cinstite. Pe viitor, părintele paroh şi-a mai propus să reconstruiască clopotniţa şi palatul brâncovenesc, care au fost în curtea Bisericii „Sfântul Gheorghe“ – Nou din Bucureşti.
IPS Andrei a sfinţit biserica din parohia Orşova, judeţul Mureş
Duminică, 17 august 2008, IPS Andrei a slujit Sfânta Liturghie şi a sfinţit biserica cu hramul Sfântul Dimitrie din localitatea Orşova, din judeţul Mureş, unde este paroh Părintele Vasile Muntean.
Jertfa roditoare a Sfinţilor Martiri Brâncoveni – o rechemare la redescoperirea credinţei, la aprofundarea ei şi la trăirea ei mai vie
În fiecare an la 16 august Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu fiii săi, Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache.
Despre importanţa jertfei acestor sfinţi pentru noi cei de astăzi şi în mod special pentru credincioşii din Transilvania am aflat de la Părintele Jan Nicolae: „Jertfa Sfinţilor Martirilor Brâncoveni este o jertfă roditoare ca jertfă a oricărui martir din istoria Bisericii lui Hristos, jertfa petrecută chiar în ziua Adormirii Maicii Domnului are pentru creştinii de pretutindeni o importanţă deosebită fiindcă sărbătoarea aceasta a Adormirii Maici Domnului este o sărbătoare a îndumnezeirii firii omeneşti şi practica tuturor oamenilor. Continuare, aici
.
Rugăciuni pentru migranţi La iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului este dedicată migranţilor, ca dovadă a permanentei griji pastorale a Bisericii Ortodoxe Române faţă de românii plecaţi în străinătate pentru muncă sau studiu. Astfel, ieri, 17 august a.c., în Biserica noastră, a fost „Duminica migranţilor“. Ziua întâlnirii cu cei care pleacă la muncă în străinătate a fost rânduită în urmă cu doi ani şi, de atunci, în bisericile noastre, în această zi, se organizează întâlniri cu cei care, plecaţi în alte ţări, se întorc acasă, în concedii. Ieri, în toate parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Bucureştilor, în timpul Sfintei Liturghii, s-au înălţat rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, rugăciuni de cerere şi de ajutor de la Dumnezeu pentru păstrarea credinţei ortodoxe, pentru sănătate şi spor în viaţă, pentru înmulţirea dragostei între părinţi şi copii, între soţ şi soţie, între membrii familiei plecaţi din România şi cei rămaşi acasă, precum şi rugăciuni pentru călătorie şi bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care lucrează sau studiază românii plecaţi în străinătate, cultivând deodată identitatea lor românească şi prietenia cu alte popoare. De asemenea, în cadrul discuţiilor de după Liturghie au fost abordate problemele spirituale şi materiale pe care le au cei rămaşi acasă, în România, mai ales copiii, bătrânii, bolnavii şi săracii, propunându-se mijloace şi metode de ajutorare frăţească pentru rezolvarea acestor probleme. Continuare aici
.
Parte din Stirile Lacasuri Ortodoxe, pot fi preluate de alte site-uri, doar cu specificatia vizibila: www.LacasuriOrtodoxe.com , drept link. Pentru reviste, ziare si alte publicatii, sursa de specificat este:“Lacasuri Ortodoxe” @KSLCatalin – multumim tuturor –
Link-uri: Noutati pe Platforma 1 “Lacasuri Ortodoxe
DOSARE – Documente Schitul Cetatuia “Schimbarea la Fata” – Magura (Buzau)
CATEGORIA FILM: Manastirea Antim, Bucuresti Ortodoxie – catolicism, parintele Staret al Manastirii Antim Bucuresti Efectul televiunii asupra copilului – “Agresiunea virtuala” Recomandari: RUSALCA (un desen, video animat) Un film KSLCatalin: Sfintii Mucenici Epictet (preotul) si Astion(diaconul) – Aici este Casa lor… si se vor intoarce pentru totdeauna, in Casa lor… Un film KSLCatalin: Sfantul Ierarh Grigorie Dascalul – Caldarusani (Vecernia Mare, Hram) Un film KSLCatalin: “Rugaciune catre Sfantul Nectarie – Filotei Zervakos”Un film KSLCatalin: “Despre frumusetea normalitatii”, dati click aici.
CATEGORIA ARTICOLE: Sfanta Nina, luminatoarea GeorgieiProhodul Adormirii maicii DomnuluiAcatistul Adormirii Maicii DomnuluiSa stim despre ce vorbim… – Lourdes (Franta): 150 de ani. E-uri, gunoaie…si copii Parintele Rafail – Schitul Lacu – transcrieri in “taina”(4) Pe Stapanul si Arhiereul nostru…” Sfanta Manastire Petru Voda – Parintele Iustin Parvu: “Sa fim buni si cuminti…” Gradul de incredere in Biserica – interesul cui? „Trasul de sireturi” sau… Parintele Iustin, ca scuza a „Bisericii antiecumenice, a inimii”- limite demult depasite Biserica Anti-Corneana Romana(click aici)
CATEGORIA TEHNIC:– Chestionare pentru examenul auto (scoala de soferi), simulator si informatii utile.– Detector de “prieteni” invizibili pe messenger (click aici)
Pentru: NOUTATI ORTODOXE – ANUNTURI ORTODOXE – NOUTATI DIN BISERICA – INFORMATII click aici: ARHIVA