Turcia incepe o a 2-a etapa in restaurarea bisericii istorice armenesti Akdamar

Biserica Armeneasca Akdamar, situata pe Insula Akdamar, de pe Lacul Van, este programata pentru a fi restaurată intr-o a doua etapa, ca parte a proiectului in desfasurare, de conservare, care a fost recent adoptat de către guvernul turc, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Turcia a finalizat deja prima etapa de restaurare a bisericii istorice armenesti din Akdamar, de pe lacul Van, anul trecut. O slujba a Sfintei Liturghii a fost oficiata aici, de asemenea, in toamna trecuta, la aceasta participand mii de credincioși armeni din întreaga lume și comunitatea armeană din Turcia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe [https://stiri.lacasuriortodoxe.ro/news/lacasuri/biserica-akdamar-punct-de-atractie-turistica-si-in-acest-an-deschisa-slujirii-pentru-o-zi.html] ). Slujba a fost oficiata de catre Arhiepiscopul Aram Atesian, al Patriarhiei Armene din Turcia.

Proiectul celei de-a doua etape de restaurare, care este prevăzută să înceapă în aprilie 2013, va dura, conform primelor aproximari, șase luni, si va costa 1,2 milioane lire turcesti, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.