Mitropolitul Gavriil Banulescu-Bodoni, propus spre canonizare

In cadrul ultimei Reuniuni a Comisiei Sinodale de Canonizare a Sfinților, din Biserica Ortodoxă a Moldovei, de sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, prezidată de către Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, participanții au prezentat și discutat materialele privind activitatea si viata, slujirile si misionarismul IPS Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Au fost luate in discutie „rolul primordial și edificator al acestui arhipastor proeminent al primei structuri ecleziastice a Basarabiei, grija acestuia fata de clerici și de comunitatea credincioșilor și mărturisirea vie a credinței, ca monah și ierarh al Bisericii”.

Comisia a decis să prezinte un raport, Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, privind canonizarea acestui ierarh, considerat „demn spre a fi venerat ca sfânt”.

Acest act de canonizare va urma sa fie realizat în cadrul aniversării a 200 de ani de la crearea Arhiepiscopiei de Chișinău și Hotin, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.