Biserica ortodoxa jefuita in Dorr, Michigan

Conform informatiilor primite din Dorr, Michigan, parintele Grigorie Hogg și parohienii Bisericii Ortodoxe antiohiene Sfânta Cruce din oras sunt intrigati, in urma unei spargeri recente a bisericii lor, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Hotul, care a patruns printr-o mica spartura printr-o fereastra aflata in dos, a furat o serie de obiecte, printre care candele si sfinte-vase de slujire – niciunul dintre acestea cu valoare mare, in bani. Nimic nu a fost vandalizat.

“Mi-ar plăcea să vorbesc cu această persoană, pentru a vedea ce a avut de gand”, a declarat Hogg, pentru presa locala. “Nu a facut nimic care sa insemne ca si-ar fi dorit multi bani”.

Biserica se afla în partea de vest a localitatii Dorr. Parintele bănuiește ca hoțul a intrat noaptea, anchetatorii descoperind urme in zăpadă.

Ceea ce lipseste, din interiorul bisericii, sunt cinci candele de bronz, care se aflau amplasate la icoane, un set de botez, sfinte-vase și pânza folosita atunci cand se acorda Sfanta Împărtășanie. “A varsat niste ulei si o sticlă de vin din altar a fost deschisa, dar nu a baut din ea”, relateaza parintele.

Elementul cel mai valoros a fost o cutiuta placata cu aur, in care se pastra Sfanta Impartasanie folosita în timpul Postului Mare. Hogg estimeaza ca aceasta caseta avea o valoare de aproximativ 700 de dolari.

Toate obiectele care lipsesc, a mai spus acesta, valoreaza in jur de 2.000 de dolari.

Una dintre candelele care atârna în fața icoanelor de la altar, nu a fost luată. Destul de ciudat, intrucat cea ramasa atarna exact în fața icoanei hramului bisericii, un sfânt cu o cruce in mana. “Este ciudat”, remarca acesta.

La urmatoarea slujba, care a avut loc duminica, 16 decembrie 2012, membrii bisericii au facut unele rugaciuni speciale, au stropit cu agheazma în jurul bisericii, au organizat astfel o mica procesiune, dupa care au inceput Sfanta Liturghie.

Biserica este asigurata, a mai spus Hogg, iar alte biserici ortodoxe din West Michigan s-au oferit să ajute la înlocuirea obiectelor furate, alaturi de alte persoane din Rusia și Ucraina.

Hogg le-a cerut oamenilor sa se roage pentru hoț. El a spus că este regretabil faptul că persoana nu a venit la el, sa-i ceara pur si simplu sa o ajute. “As fi reusit sa fac ceva”.

“Trebuie să fie intr-o stare foarte rea, daca a avut nevoie de astfel de lucruri ieftine”, a mai spus el. “Nu știu. Nu sunt supărat. Sunt doar trist pentru el”, a incheiat preotul, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.