O delegatie de frunte a Patriarhiei Rusiei a vizitat Parlamentul Turc

In aceste zile, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului Patriarhiei Moscovei pentru Relații Externe, s-a întâlnit cu Volkan Bozkyr, președinte al Comisiei pentru Afaceri Externe al Marii Adunări Naționale a Turciei, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mitropolitul Ilarion i-a vorbit acestuia despre întâlnirea grupului de lucru pentru dialog între Biserica Ortodoxă Rusă și Departamentul Afacerilor Religioase din cadrul Cultelor, din Republica Turcia, despre subiectele discutate și rezultatele intalniri. Presedintele departamentului de relatii Externe al Bisericii a marturisit ca, personal, consideră dezvoltarea dialogului interreligios foarte importanta pentru ambele parti și pentru toate comunitățile religioase interesate.

S-a mai discutat despre situatia rușilor cu reședința în Turcia. Mitropolitul a remarcat importanța pastorației pentru acești oameni, al căror număr este apropiat de cincizeci de mii.

De asemenea, a mai fost discutata posibilitatea extinderii pelerinajelor ortodoxe in locurile sfinte aflate pe teritoriul Turciei. Mitropolitul Ilarion este convins că, datorită turismului religios, oamenii din ambele țări vor fi mai apropiati.

Bozkyr i-a relatat Mitropolitului Ilarion realizările recente din diferite domenii de cooperare, între Rusia și Turcia, și despre Forumul Social Turco-Rus. Acesta este convins că dialogul inter-religios va aduce roade bune.

Participarea la reuniune, a delegației Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a inclus si pe protopopul Vsevolod Chaplin, președinte al Departamentului Sinodal al Patriarhiei Moscovei pentru Relatia Biserică-Societate, pe protopopul Nicolaie Balasov, vicepresedinte al departamentului de relatii Externe al Bisericii și alti cativa membri. Partea turcă a fost reprezentata de membri ai Marii Adunări Naționale, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.