Intalnire intre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I si Presedintele Frantei

In urma cu o zi, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I s-a întâlnit cu președintele Frantei, François Hollande, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In cadrul intalnirii, Președintele Republicii a apreciat activitatea Patriarhului, “care se bucura de primatul de onoare în sanul Ortodoxiei”, în favoarea dialogului interconfesional și a toleranței, precum și pentru deschiderea acestuia către lume.

El a apreciat “rolul pretios pe care Patriarhul il joaca in Turcia”.

Intrucat, tot in aceasta perioada a avut loc, în Marrakech, cea de-a patra Conferință a Prietenilor Poporului Sirian, șeful de stat și Patriarhul au discutat despre “violențele inacceptabile pe care le suporta sirienii, de peste douăzeci de luni”.

Președintele și Patriarhul au mai discutat, de asemenea, despre situația creștinilor din Orient. Președintele a reamintit relația specială, bazată pe istorie, pe care Franța o are cu aceste comunități, și s-a acordat atenție asupra situației acestora, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.