Canonizarea Sfintelor Dimitra si Olimpia din Kiev

In ziua de sâmbătă, 8 noiembrie (C. Iulian) ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic, PF Mitropolit Vladimir a vizitat Mânăstirea Sfintei Aparitii a Maicii

Domnului din Kiev, unde a oficiat Sfânta Liturghie şi a efectuat o slujba de canonizare a Sfintelor Dimitra si Olimpia din Kiev.

Alături au slujit Mitropolitul Ilarion de Dorostol (delegat al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria), arhiepiscopii Mikolai de Bilogorodsk, Visarion de Ovruci şi Korosten, episcopii Serafim de Iahotin, Ioasaf de Nova Kakhovka, Alexandru, de Pereiaslav-Khmelnitski (Secretar al Primatului UOC), Panteleimon de Vasilkiv.

În cursul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de canonizare a sfintelor Dimitra şi Olimpia. Au fost facute ultimele slujbe ale panihidei (parastas) pentru cele doua femei pioase, după care episcopii Ioasaf de Nova Kakhovka şi Berislav, şi Panteleimon de

Vasilkiv au citit decizia Sfântului Sinod al UOC (act oficial nr 32, din 18 aprilie şi actul oficial nr 34 din 8 mai 2008) de canonizare şi trecere în rândurile Sfinţilor, la nivel local: Sfânta monahia Dimitra (Egorova) şi schimonahia Olimpia (Strigaliova).

În cele din urmă, un cor a interpretat troparul, după care Mitropolitul s-a închinat alături de episcopi şi de cler, la Moaştele celor două Sfinte. (foto Maxim Brusnic)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.