Adevarata libertate

Din ce in ce mai mult, in zilele noastre, se vorbeste despre libertate. Toti vor sa fie liberi. Toti vor sa faca ce doresc. Libertatea contemporana a devenit, nu doar o expresie a emanciparii sociale ci, mai degraba, o expresie a decaderii naturii umane.

Acest soi de libertate moderna il indeparteaza pe om de Dumnezeu. Vrem sa fim liberi dar, fara Cel Care ne elibereaza. Cine se mai gandeste astazi ca viata sa depinde de Creatorul sau?

Este viata mea si fac ce vreau cu ea!

Iata una dintre cele mai infernale capcane si infioratoare iluzii. Viata nu este a noastra. Nu am putut sa ne-o oferim noi insine in vreun fel anume. Nici macar parintii nostri nu ne-au dat acest dar imens.

Mai mult, Dumnezeu nu doar ca este ignorat in ecuatia libertatii, ci este chiar exclus. Prezenta Lui in viata noastra este tagaduita. Dumnezeu este Cel vinovat de faptul ca nu ne lasa sa ne traim viata asa cum am dori.

In cele din urma, libertate a cerut si fiul risipitor, nu? Tatal i-a oferit ceea ce isi dorea cu atata ardoare. Ispita stapanirii asupra propriului destin era imensa.

Ce sa stau eu sub pulpana tatalui meu? – si-a zis fiul cel mic. Trebuie sa ma emancipez, de sub aceasta tutela care ma sufoca! Ii cer partea mea din avere si plec, sa fac CE VREAU!

Rezultatul indepartarii de Tatal, il cunoastem cu totii. A dorit libertatea lui si a avut parte de ea.

Libertatea, dorita de Fiul din Parabola, este cea atat de clamata astazi. Este cea dorita de cei mai multi dintre noi. Trebuie sa intelegem ca acest fel de libertate inseamna, in fapt, ROBIE!

Nu uitati, Hristos spune: “Fara mine nu puteti face nimic!”. Adevarata libertate este cu Hristos. Adevarata libertate inseamna ascultare. Adevarata libertate nu inseamna libertinaj.

Adevarata libertate inseamna sa iubesti sincer, sa ierti in chip desavarsit si sa te rogi cat mai smerit cu putinta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.