Festivalul de Film Scurt Alba 2008 a luat sfarsit. Covor rosu, cantec de fanfara, artificii potrivite cu ocazia apropierii zilei de 1 Decembrie…

Lacasuri Ortodoxe a trebuit sa se multumeasca doar cu premiile celor mai bune vizionari online si celei mai mari notari pentru ambele filme inscrise. Astfel, filmul “Aici este casa lor” a fost cel mai vizionat (depasind media intregii editii, cu aproximativ 800 de vizite) iar “In umbra Sfantului Nectarie” a ramas pe pozitia, intrucat criteriile de notare finale s-au schimbat prin decizia organizatorilor. Festivalul a avut o astfel de evolutie incat organizatorii s-au vazut nevoiti sa faca cu greu fata, adaptandu-se situatiei. Afara de aceste pozitii legate de rezultatul votarii online (de care s-a facut abstractie la jurizarea in sala), au mai fost acordate doar premiile pentru cel mai bun documentar, celelalte categorii ramanand nepremiate.

Surprizele neplacute nu au lipsit, astfel incat cei ce trebuia sa fie prezenti, din partea televiziunilor bucurestene (Catalin Maruta, Iulia Vantur), scuzandu-se prin faptul ca circulatia este ingreunata din cauze meteorologice (desi nu se punea problema, noi reusind sa strabatem distanta Alba-Bucuresti, dupa incheierea festivitatilor in doar 4 ore, pe o sosea perfect uscata) au absentat. S-au mai acordat in plus, premii celor ce au facut parte din juriu, premiul pentru cea mai buna imagine si scenariu, cu promisiuni ca in anul ce va veni, nivelul de premiere si modul in care spectacolul se va desfasura vor fi cu mult mai bine puse la punct.

Organizatorii acestui festival au facut tot ceea ce le-a stat in putinta pentru ca acesta sa se ridice la nivelul asteptarilor si initiativa de apreciat, chiar noi purtand discutii si observand daruirea dl. Marius Moga senior, directorul al festivalului. Premiile vor fi afisate pe siteul festivalului, in zilele ce urmeaza.

Am putut trai astfel experiente care au mare importanta in evolutia Lacasuri Ortodoxe, stabilind, cu ocazia prezentei noastre la Alba Iulia, mai multe contacte, colaborari si planuri de viitor, cu real folos asupra imaginii Ortodoxiei, in cultura si viata tinerilor (dupa cum au dorit si organizatorii). Ne-am putut astfel bucura de aprecieri preofesioniste (ale unor realizatori prezenti la Cannes) vis-à-vis de filmele noastre, in mod deosebit la capitolul: idei, metode de abordare, mesaj si originalitate. Lacasuri Ortodoxe s-a bucurat de un parteneriat deosebit din partea dl. Marius Moga in toata aceasta perioada si de un nivel de sustinere neasteptat din partea celor ce viziteaza platforma noastra. Multumim inca odata tuturor pentru ajutor in realizarea obiectivului propus: un festival de film inedit, care a debutat datorita dumneavoastra, cu binecuvantarea unui staret si cu batai de toaca (intrucat filmele s-au clasat pe primele locuri si au fost proiectate pe marele ecran primele)…

Alte precizari importante (privind atingerea scopului nostru prin voturile pe care ni le-ati dat):
filmele despre Sfinti (productie Lacasuri Ortodoxe@KSLCatalin) au avut astfel ocazia de a fi vizionate, dupa cum urmeaza:
– aprox. 2500 online (continua si acum sa fie vizionate!)
– aprox. 7000 pe site-ul Lacasuri Ortodoxe (prin cautari Google)
– 3 proiectii/zi, in zile diferite, pe parcursul unei intregi saptamani la Mall-ul din Alba Iulia (ecran mare)
– vizionari la televiziunea TeleM+Prima , Piatra Neamt, Bacau, Iasi, Galati si in toata Moldova

Speram ca am reusit astfel, sa nu risipim nimic din ajutorul pe care Dumnezeu si Dvs. ni l-ati dat (KSLCatalin).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.