Emisiune numismatica dedicata aniversarii a 125 de ani de la nasterea Elenei Caragiani-Stoinescu

BNR [https://www.bnr.ro] anunta o noua emisiune numismatica, intr-un tiraj de 500 de bucati, dedicata aniversării a 125 de ani de la naşterea Elenei Caragiani-Stoinescu Acestea vor fi pu se în circulație începând cu data de 23 iulie 2012:

Aversul redă o compoziţie care sugerează zborul şi călătoriile, inscripţia „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2012”.

Reversul prezintă portretul Elenei Caragiani-Stoinescu, anii între care a trăit aceasta ,,1887” şi ,,1929”, imaginea parţială a unui avion Blériot şi inscripţia în arc de cerc „ELENA CARAGIANI-STOINESCU”.

Monedele din argint dedicate aniversării a 125 de ani de la naşterea Elenei Caragiani-Stoinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.