publicat în: Arhivă

PAROHIA TOMA COZMA – Iasi

ARHIEPISCOPIA IAŞILOR -PROTOPOPIATUL I IAŞI

PAROHIA TOMA COZMA

Oficiu Parohial Str. Toma Cozma nr. 41 Telefon/ Fax: (0232) 211 273

Preot Paroh Mihai MărgineanuTel: 0742 044 844e-mail: margineanu@mail.dntis.ro

Persoană de contact: Vasilica Onofrei, Consilier Relaţii Publice

Tel: 0741 706 602E-mail: redactor_sef@yahoo.com

Ocazie 1: Hram si Curs gratuit de învăţarea a Colindelor şi Cântărilor liturgice ortodoxe – ediţia a VII-a

Pentru a doua oară în acest an, Biserica „Toma Cozma” din Iaşi îmbracă haină de sărbătoare întru cinstirea Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, curajoasă mărturisitoare a credinţei primelor veacuri creştine. Sărbătoarea celui de-al doilea hram al acestei parohii va prilejui o serie de manifestări cu o pronunţată trăsătură duhovnicească, între care menţionăm Vecernia Hramului – luni, 24 noiembrie, la ora 17.00, cu participarea unui sobor impresionant de preoţi invitaţi – şi Sfânta Liturghie, împreună cu Utrenia şi pomenirea pentru ctitori şi şi toţi cei răposaţi – marţi, 25 noiembrie, începând cu ora 8.00.
Atât după slujba Vecerniei cât şi după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi expresia culinară a bucuriei sărbătorii. Aceasta pentru că ştim cu toţii, Hramul bisericii nu înseamnă doar cinstirea Sfinţilor ocrotitori, cât mai ales comuniunea cu ei întru rugăciune. În comuniune cu Sfinţii şi cu semenii conştientizăm cu adevărat rostul serbării creştine. Iar prin comuniune trebuie înţeleasă mai cu seamă lucrarea binelui în cadrul comunitar. Iată de ce Hramul Bisericii Toma Cozma ne prilejuieşte bucuria de a oferi, mulţumirea sufletească a ajutorării aproapelui, conştiinţa că fapta noastră bună e mugurele din care va înflori fericirea netrecătoare.
Începând cu această deosebită sărbătoare, alături de celelalte activităţi culturale aflate în desfăşurare la Parohia Toma Cozma, adresăm tuturor copiilor, elevilor, studenţilor şi tinerilor interesaţi invitaţia de a se înscrie la CURSUL GRATUIT DE ÎNVĂŢARE A COLINDELOR şi CÂNTĂRILOR LITURGICE ORTODOXE – ediţia a VII-a, pe care Parohia Toma Cozma îl va reorganiza, în vederea constituirii unui grup coral care va concerta în prima zi de Crăciun. De asemenea, acesta va intona duminica dimineaţa cântările din timpul slujbei Utreniei sau din cadrul Sfintei Liturghii atunci când membrii Corului Parohial sunt plecaţi în turnee. Pentru detalii şi înscrieri, tel.: 0741 706 602, e-mail: redactor_sef@yahoo.com.
O altă frumoasă realizarea pe care ne-o prilejuieşte Sărbătoarea Hramului, o constituie împlinirea a 6 ani de la apariţia primului număr al Revistei Parohiale Credinţa şi fapta. În prezent, parohia Toma Cozma susţine o bogată activitate spirituală şi cultural-filantropică, reflectată consecvent în revista parohială, al cărei tânăr comitet de redacţie reuşeşte o constantă diversificare a conţinutului antrenând întru aceasta cât mai mulţi tineri entuziaşti. În acest scop, publicaţia noastră este deschisă pentru colaborări ziditoare şi pentru propuneri novatoare.
Toţi cei interesaţi de colaborare şi implicare în activităţile pe care le desfăşurăm, pot obţine informaţii suplimentare la tel.: 0741 706 602, e-mail: redactor_sef@yahoo.com.